1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elif Kağıt, Bilecik’te elektrik ve buhar tesisi kuracak

Elif Kağıt, Bilecik’te elektrik ve buhar tesisi kuracak

Elif Kağıt, yaklaşık 470 milyon TL yatırımla Bilecik’in Bozüyük ilçesinde hurda kağıtlardan kağıt üretecek. Üretim için 30 MW’lık elektrik ve buhar üretim tesisi de kuracak.

Elif Kağıt, Bilecik’te elektrik ve buhar tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Elif Kağıt, Bilecik’te atık kağıtları geri dönüştürerek kağıt üretecek. Şirket üretim için gerekli olan elektrik ve buhar için 30 MW’lık tesis kuracak. 

Elif Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Bilecik İli, Bozüyük İlçesinde hurda kağıt geri dönüşümü ile kağıt üretimi ve 30 MW kapasiteli elektrik ve buhar üretim tesisi kurulması planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 470 milyon TL olarak hesaplanıyor.

Kurulacak tesise yılda toplam 500.000 ton hurda kağıt kabul edilecek ve toplam 400.000 ton/yıl İç ve Dış Yüzey Kağıdı üretilecek. Üretimde gerekli olan ısı, buhar ve elektrik tesise kurulması planlanan 1 adet 75 MW kapasiteli kömür yataklı kazan ve 1 adet doğalgaz yakıtlı 75 MWt kapasiteli kojenerasyon tesisinden yedekli olarak karşılanacak. Kurulacak olan doğalgaz yakıtlı kojenerasyon yalnızca kömür kazanının devre dışı kaldığı durumlarda faaliyet gösterecek.

Tesiste kurulacak enerji tesisinde 30 MW kapasite ile elektrik ve günlük 50,4 ton buhar üretimi gerçekleştirilecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler