1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Elitaş: Çatı GES’lerden daha çok yararlanmanın yolları bulunmalı

Elitaş: Çatı GES’lerden daha çok yararlanmanın yolları bulunmalı

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, çatı tipi güneş enerjisinin konutlarda, villalarda ya da apartmanlarda kullanılabilmesini teşvik edebilecek bir yolun bulunması gerektiğini söyledi. 

Elitaş: Çatı GES’lerden daha çok yararlanmanın yolları bulunmalı

Enerji Günlüğü - TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, çatı tipi güneş enerjisinin konutlarda, villalarda ya da apartmanlarda kullanılabilmesini teşvik edebilecek bir yolun bulunması gerektiğini söyledi. 

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği’nin (GENSED) düzenlediği Güneş Zirvesi’nin açılışında konuşan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, güneş enerjisinin hayatımızda daha aktif bir şekilde yer alması için gayret sarfedilmesi gerektiğini söyledi. Evinin çatısına yerleştirdiği güneş panelleri ile kendisi de bir güneş yatırımcısı olan Elitaş, konutlarda çatı tipi güneş enerjisi yatırımlarının geri dönüş süresinin sanayiye göre çok daha uzun olduğuna dikkat çekti. Elitaş, çatı tipi güneş enerjisinin konutlarda, villalarda ya da apartmanlarda kullanılabilmesini teşvik edebilecek bir durumun ortaya çıkması gerektiğini belirtti. 

Elitaş, “Burada nasıl ki diğer sektörlerle ilgili bir teşvik unsuru hayata geçtiyse, bunu hem EPDK’nın hem Enerji Bakanlığı’nın hem de TBMM olarak bizlerin, hem de sivil toplum örgütleri olarak derneklerin bu konuda ne yapılabilir konusunda bir araştırmanın, bunu daha iyi değerlendirmenin yollarını bulmak gerekir diye düşünüyorum. Çünkü şu anda çatı tipine de bankalar kaynak buluyorlar” dedi. 

Bu konuda da, yatırımların önündeki yasal engellerin kaldırılması için gerekli çalışmaları yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

“ÖNÜMÜZDE YENİ BİR ATAK YILI VAR”

Elitaş, 2009 yılında yaptıkları kanunla birlikte güneş enerjisinin Türk insanının hayatına, Türk yatırımcısının ilgi alanına çekilmesine imkan sağladıklarını ifade etti. O günden bu yana bir çok ilerlemenin kaydedildiğini söyleyen Elitaş, birkaç ay önce de güneş enerjisinin üzerindeki engelleri kaldırabilecek ve yeni yatırımların daha kolay yapılmasını sağlayacak bir kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edildiğini hatırlattı. Elitaş, “Bu kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’ndan geçmesiyle birlikte önümüzde yeni bir atak yılının var olduğunu düşünüyoruz" dedi. 

Elitaş ayrıca enerji depolama konusunun da çok önemli olduğunu kaydederek, bu konuda bakanlığın çalışmaları olduğunu belirtti. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler