1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elitaş: Enerji depolama çalışmalarına hızla başlamalı

Elitaş: Enerji depolama çalışmalarına hızla başlamalı

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, enerji depolama çalışmalarına hızlı bir şekilde başlamak gerektiğini söyledi.

Elitaş: Enerji depolama çalışmalarına hızla başlamalı

Enerji Günlüğü - TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, enerji depolama çalışmalarına hızlı bir şekilde başlamak gerektiğini söyledi.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği’nin TÜREB, ‘Rüzgar Bize Yeter’ sloganı altında başlattığı “TÜREK@home” paneller zincirinin ilk oturumunda değerlendirmelerde bulunan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, “Artık enerjinin doğalgaz gibi veya petrol kaynakları gibi depolanabilmesinin yollarının açılması gerekir” dedi.

Güneş enerjisinin, rüzgar enerjisinin ve diğer enerji kaynaklarının daha verimli bir şekilde kullanılabilmelerinin en önemli yöntemlerinden birisinin enerjinin depolanabilmesi olduğuna dikkat çeken Elitaş, “Bu yönlü çalışmalara artık hızlı bir şekilde başlamak gerektiği kanaatindeyim” dedi. 

Elektrikli araçlara doğru bir eğilimin olduğu bir dönemde üretilen enerjinin depolama imkanını bulmanın ve bunu ucuzlatmanın yollarını bulmamız gerektiğine vurgu yapan Elitaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanının yenilebilir elektrik üretim kaynaklarının daha da verimli hale getirilebilmesi ve depolamanın daha da ucuz hale getirilebilmesi için gayret edeceğine inandığını kaydetti.

“SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN FİKİRLERİNE DEĞER VERMEYE BAŞLADIK”

Elitaş kanun tekliflerinde sivil toplum örgütlerinin fikirlerine artık değer vermeye başladıklarını belirterek, “Sivil toplum örgütlerinin konuyla doğrudan ilgili paydaşların fikirlerini komisyonda dinleyip onlarla ilgili bilgi birikimini paylaşmanın, çok önemli ve verimli sonuçlar ortaya çıkardığını mutlulukla ifade etmeye çalışıyorum” dedi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler