1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elon Musk’tan Tesla hisse satışı anketi

Elon Musk’tan Tesla hisse satışı anketi

ABDli milyarder Elon Musk, vergi ödemesinin tek yolu olan Tesla’daki hisselerinin %10’unu satma konusunda anket düzenledi.

Elon Musk’tan Tesla hisse satışı anketi

Enerji Günlüğü - ABDli milyarder Elon Musk, vergi ödemesinin tek yolu olan Tesla’daki hisselerinin %10’unu satma konusunda anket düzenledi.

SpaceX ve Amerikan elektrikli araç şirketi Tesla’nın kurucusu milyarder Elon Musk, herhangi bir yerden maaş geliri olmadığı için herhangi bir vergi ödemiyor. Bu durum eleştiriliyor. ABD'de Biden yönetimi de bu durumu düzeltmek için 'milyarder vergisi' olarak da isimlendirilen yasa teklifi sundu. Musk, sosyal medya hesabından demokratların önerdiği bu vergi sistemine gönderme yaparak Tesla'daki hisselerinin %10’unu satıp satmamaya dair anket yaptı. Katılan 3,5 milyonu aşkın kişiden %57,9’u hisse satışına "evet" dedi. 

21 MİLYAR DOLARLIK HİSSE SATIŞI

Açtığı anketin sonucuna uyacağını belirten Musk, “Hiçbir yerden nakit maaş veya ikramiye almıyorum. Sadece hissem var, dolayısıyla vergileri şahsen ödememin tek yolu hisse senedi satmak” dedi. Ünlü milyarder sözünü tutarsa 21 milyar dolarlık hisse satacak.

ABD’de demokratların önerdiği "milyarder vergisi" planı, ABD'de yaklaşık 700 milyarderin sahip oldukları hisse senetleri ve diğer varlıklar değer kazandığında bunlar üzerinden yıllık vergi ödemelerini temel alıyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler