1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Emek Elektrik Pakistan’da üretime başlıyor

Emek Elektrik Pakistan’da üretime başlıyor

Emek Elektrik, Pakistan’da yerel üretim yapmak üzere EMCO Industries Ltd. şirketi ile tedarik ve ortak üretim anlaşması yaptı. 

Emek Elektrik Pakistan’da üretime başlıyor

Enerji Günlüğü - Emek Elektrik, Pakistan’da yerel üretim yapmak üzere Emco Industries Ltd. şirketi ile tedarik ve ortak üretim anlaşması yaptı. 

Emek Elektrik Endüstrisi AŞ, Emco Industries Ltd. şirketi ile Pakistan elektrik sisteminde kullanılmak üzere YG ölçü transformatörlerinin tedariki ve ortak üretimi için anlaşma imzaladı. 

Anlaşma; satış bölgesi olarak Pakistan, Gilgit-Baltistan ve Azad Jammu Kashmir bölgeleri ile ürün olarak da 145kV ve 245kV akım ve gerilim transformatörleri ile sınırlandırıldı. 

Anlaşma uyarınca Emco-Emek markası altında imal edilecek ürünlerin üretim ve kalitesi ise Emek Elektrik’in kontrolünde olacak. Ayrıca bilgi paketi montaj ve yan sanayi ölçeğinde sağlanacak ve ürünlerin tasarım ve teknik bilgisi Emek Elektrik bünyesinde korunacak. 

Teknik bilgi içeren ana parçalar ise Emek Elektrik’in Türkiye'deki üretim tesislerinde yapılacak. Bu parçaların montaj ve fırınlama işlemleri Pakistan'daki üretim tesislerinde tamamlanacak. 

Emek Elektrik’in sağlayacağı montaj ve yan sanayi ölçeğindeki teknik bilgi bedeli Emco'ya ihraç edilecek yarı mamuller üzerine maliyet olarak eklenecek ve bu bedelin Emek Elektrik tarafından her koşulda tahsiline ilişkin alım garantisi olacak. 

Emek Elektrik ilk ihracatını 1982'de Pakistan'a gerçekleştirmişti. Halen Pakistan'daki elektrik sisteminde yer alan YG ölçü transformatörlerinin %45'i Emek markası taşıyor. Ancak küresel rekabet ve Pakistan’daki yerli markaları koruma uygulamaları ülkeye yapılan ihracatı sıkıntıya sokmuştu. Emek Elektrik'ten yapılan açıklamada, koruma uygulamalarının ihracatçı şirketlerin pazar payını hızla azalttığı bildirildi ve Pakistan’da yerel üretici olma kararının buna dayandığı belirtildi. 

Emco-Emek ortaklığının Pakistan’daki üretim faaliyetlerinin 2022 yılından itibaren başlaması öngörülüyor. Başlayacak olan üretimin; yarımamul ihracatının da etkisiyle, Emek Elektrik’in satışlarında yıllık 1 ila 1,5 milyon dolarlık artış getireceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler