1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Emek Elektrik sermayesini 150 milyon liraya çıkarıyor

Emek Elektrik sermayesini 150 milyon liraya çıkarıyor

Emek Elektrik sermayesini iki katına çıkaracağını duyururken, yatırımlarını erteleyeceğini duyurdu.

Emek Elektrik sermayesini 150 milyon liraya çıkarıyor

Enerji Günlüğü - Emek Elektrik sermayesini 75 milyon liradan, 150 milyon liraya çıkarıyor. Şirket, sermaye arttırımı duyurusunda, piyasa şartları nedeniyle yatırımlarını erteleyeceğini duyurdu.

Emek Elektrik Endüstrisi AŞ [EMKEL], 300.000.000 lira kayıtlı sermaye tavanı içinde 75.000.000 lira olan çıkarılmış sermayesini, bedelli olarak ve tamamı nakden karşılanmak suretiyle 75.000.000 lira nakit %100 oranında arttırarak 150.000.000 liraya çıkaracak. 

Sermaye arttırım işleminde mevcut ortakların yeni pay alma hakları kısıtlanmayacak ve beheri 1 lira nominal değerli 1 adet pay için geçerli yeni pay alma hakkı kullanılacak. 

Şirketten yapılan açıklamada sermaye arttırım işlemiyle beraber piyasa gelişmeleri göz önüne alınarak yapılması planlanan arsa ve fabrika binası yatırımlarının erteleneceği; mevcut tesislerde gerçekleştirilebilecek yatırımların da geliştirilerek üretime alınacağı bildirildi. 

Açıklamada sermaye arttırımından elde edilecek gelirin kullanım alanlarıyla ilgili güncellemeler nedeniyle izahnamenin, Sermaye Artırımına Aracılık Hizmet Sözleşmesi'nin ve Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) yapılan başvurunun güncelleneceği kaydedildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler