1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Emin Enerji rüzgar santrali işine giriyor

Emin Enerji rüzgar santrali işine giriyor

Enerji Günlüğü - Çok ortaklı güneş enerjisi santralleri kuran Emin Enerji, aynı modelle rüzgar enerjisi alanında da yatırım kararı aldı.Emin Enerji...

Emin Enerji rüzgar santrali işine giriyor

Enerji Günlüğü - Çok ortaklı güneş enerjisi santralleri kuran Emin Enerji, aynı modelle rüzgar enerjisi alanında da yatırım kararı aldı.

Emin Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, yerli ve yenilenebilir bir kaynak olan güneşten elektrik üretiminde çok daha hızla yol alınabilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'de güneş enerjisi yatırımlarının başlangıçtaki tahminlerinden daha zor olduğunu kaydeden Üstün, buna rağmen vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Üstün, "Emin Enerji olarak 100 MW'yi aşınca devlet de gelir sorar bize herhalde, siz nasıl becerdiniz bu işi diye... Ben nasıl becerdiğimizi anlatayım size. Tasarruf sahibine kâr garantisi sunuyoruz. Devlet de verse, vatandaş gelir. Örneğin 50 kişiyiz, 20'şer bin liramız var; 600 bin TL de borç bulalım, 1 MW'lik güneş santralinin sahibi olalım" dedi.


GES LİSANS İHALELERİNE DE GİRECEK

Emin Enerji olarak bu yıl açıklanacak GES lisans ihaleleriyle de ilgilendiklerini ifade eden Emin Üstün, "Devletten kılavuzluk istiyouz. Bizim farkımız, vatandaşı da bu işin içine katıyoruz. Niye vatandaş önce bankaya yatırıp dolaylı yoldan işin içine katılıyor ki? Doğrudan kendisi ortak olsun. Bunun önünü açmak lazım" diye konuştu.


RÜZGAR YATIRIMINA DA EL ATIYOR

Eminevim Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, 1990'larda dar gelirlileri otomobil sahibi yaparak başladıkları, 2000'lerde konut edinmeyi de ekledikleri faaliyetlerini, enerji sektörüne de taşıdıklarını belirtti. Emin Enerji olarak, küçük tasarruf sahiplerini, güçlerini bir araya getirip ortak güneş enerjisi yatırımı sahibi yapmaya başladıklarını hatırlatan Emin Üstün, şimdi işi bir adım daha ileriye götürerek, rüzgar enerjisi yatırımlarını da portföylerine katmaya başlayacaklarını açıkladı. Emin Üstün, "Söke'de işletmedeki 30 MW'lik bir Rüzgar Santrali'ni satın almak için görüşme halindeyiz. Ayrıca aynı bölgede 45 MW'lik projeleri de inceliyoruz. Anlaşabilirsek onları da alacağız" dedi.

Mehmet KARA

...

Önceki ve Sonraki Haberler