1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EMO 69 yaşında 

EMO 69 yaşında 

Elektrik, elektronik, kontrol ve biyomedikal mühendislerinin meslek örgütü olan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), 69. kuruluş yılını kutluyor. 

EMO 69 yaşında 

Enerji Günlüğü - İlk Genel Kurulu`nu 26 Aralık 1954 tarihinde gerçekleştiren Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), 69. kuruluş yılını kutluyor. 

Elektrik Mühendisleri Odası`nın (EMO) 69. kuruluş yıldönümü nedeniyle yapılan basın açıklamasında, EMO`nun siyasal iktidarlardan, devletten ve sermayeden bağımsız politikalar oluşturup hayata geçirerek, ülkeye, mesleğe ve meslektaşlarımıza sahip çıktığı vurgulandı. Mühendislerin düşük ücretler, esnek ve güvencesiz çalıştırılmasının önüne geçilmesi için acilen istihdam planlaması yapılması istenen açıklamada, Türkiye`nin krizden çıkabilmesi için özelleştirme ve serbestleştirmeye dayalı politikaların terk edilmesi gerektiği belirtildi.

Yanlış politikalar nedeniyle yaşanan ekonomik zorluklara dikkat çekilen açıklamada, “Mühendislerin düşük ücretler, esnek ve güvencesiz çalıştırılmasının önüne geçilmesi için acilen istihdam planlaması yapılmalı, bilimin rehberliğinde teknolojik gelişme ve kalkınmanın sağlanabilmesi için stratejik planlamaya gidilmelidir. Ekonomik krize karşı günübirlik ve geçici önlemler yerine kalıcı çözümler getirilmeli, Türkiye`nin bu krizden çıkabilmesi için özelleştirme ve serbestleştirmeye dayalı politikalar terk edilmelidir” denildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler