1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EMO: Cumhuriyet ezilmiş bir halkın ayağa kalkışıdır

EMO: Cumhuriyet ezilmiş bir halkın ayağa kalkışıdır

Cumhuriyet’in 100’üncü yılını bir basın açıklamasıyla kutlayan EMO, “Cumhuriyet bir uyanıştır. Ezilmiş bir halkın ayağa kalkışıdır” dedi.

EMO: Cumhuriyet ezilmiş bir halkın ayağa kalkışıdır

Enerji Günlüğü - Cumhuriyet’in 100’üncü yılını bir basın açıklamasıyla kutlayan EMO, “Cumhuriyet bir uyanıştır. Ezilmiş bir halkın ayağa kalkışıdır” dedi. 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 48. Dönem Yönetim Kurulu, Cumhuriyetin 100. yılını bir basın açıklamasıyla kutladı. Eşit, özgür, adil, dayanışmayı önemseyen demokratik bir toplum ve refah içinde yaşanacak bir ülke hedefine vurgu yapılan açıklamada, “İkinci yüzyılında Cumhuriyetimiz, bir Emekçi Cumhuriyeti haline gelmelidir” dendi.

“CUMHURİYET BİR UYANIŞTIR”

EMO’nun basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı, “Cumhuriyet bir uyanıştır. Yüzyıllarca ezilmiş, yok sayılmış bir halkın ayağa kalkışıdır. Cumhuriyet bir direniştir. Emperyalizmin vahşi sömürü düzenine karşı canı pahasına dur diyebilmektir. Cumhuriyet yoktan var etmektir. Devraldığı borçlardan başka hiçbir şeyi olmayan bir ülkenin demiryollarına, fabrikalara, okullara, kültürel ve sosyal olanaklara kavuşmasıdır. Cumhuriyet barıştır. İçinde bulunduğumuz coğrafyada yıllardır yaşanan savaşlar ve katliamlar emperyalist gözü dönmüşlüğün ne boyutlara ulaşabileceğini açıkça göstermiştir. Ortadoğu`nun geri kalmışlığının sebebi yine 150 yıldır bölge halkları ve kaynaklarını sömüren emperyalist güçlerdir. Cumhuriyet laiktir. Toplumun kutuplaştırılmasına, ayrıştırılmasına, din kisvesi altında suiistimal edilmesine karşı yaşam güvencesidir”.

“CUMHURİYET EMEKÇİ CUMHURİYETİ OLMALIDIR”

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Türkiye’nin bir yol ayrımında olduğunu kaydeden EMO açıklaması, “Bütün bu süreci tersine çevirmek için ikinci yüzyılında Cumhuriyetimiz, bir Emekçi Cumhuriyeti haline gelmelidir. Toplumun yararını esas alan, halkın ve endüstrilerin özgül koşullarının ve ihtiyaçlarının tanımlandığı ve belirlendiği; eşit, özgür, adil, dayanışmayı önemseyen demokratik bir toplum ve refah içinde yaşanacak bir ülke hedeflemeliyiz. Büyüme ile istihdamı ve adil bölüşümü kurgulayan, bölgeler arasındaki eşitsizliği ve toplumdaki gelir dağılımı arasındaki dengesizliği gidermeyi amaçlayan, temel bilimleri, teknoloji geliştirmeyi ve nitelikli üretimi temel alan bir sanayiyi geliştirmeliyiz. Eğitim, sağlık, enerji, ulaşım, konut ve benzeri hizmetlerin kamu eli ile verilmesini öngören bir kalkınmayı gerçekleştirebilecek planlı ekonomiyi inşa etmeliyiz. 100 yılın birikimiyle daha nice yüzyıllara, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” sözleriyle sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler