1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EMO: Gazze`de katliama son verin!

EMO: Gazze`de katliama son verin!

Enerji Günlüğü - Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Gazze Şeridi'ndeki katkiamın arkasında emperyalist ülkelerin enerjiye sahip olma güdüsüyle yürüttüğü...

EMO: Gazze`de katliama son verin!

Enerji Günlüğü - Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Gazze Şeridi'ndeki katkiamın arkasında emperyalist ülkelerin enerjiye sahip olma güdüsüyle yürüttüğü açık ve gizli çalışmaların yattığına dikkat çekerek, çatışmaların derhal durdurulmasını istedi.

EMO'dan yapılan açıklamada, Batı Şeria'da geçen ay 3 İsrailli yerleşimci gencin kaçırılarak öldürülmesine misilleme olarak bu ay 16 yaşındaki bir Filistinli gencin kaçırılıp yakılması sonrası Gazze'nin yeniden ölüm kapmına dönüştürüldüğü belirtildi.

İsrail ile Filistin arasında yaşanan füze savaşlarının aralarında çok sayıda sivil kadın ve çocukların bulunduğu, sayısı 200'ü aşan Filistinli'nin ölümüyle katliama dönüştüğüne işaret edilen açıklamada "Dün ortaya çıkan ateşkes umudunun kısa sürede söndürülmesi insanlık adına büyük bir utançtır. Derhal silahların susması, ateşkesin acilen gündeme alınması gerekmektedir. Bunun için Birleşmiş Milletler başta olmak üzere bölgedeki devletler, gerekli diplomatik girişimlerde acilen bulunmalıdırlar" denildi.

17 BİN GAZZELİ'DEN SIĞINMA TALEBİ

Yaşanan katliam süreci ve kara savaşının başlama tehlikesi nedeniyle Gazze'de can kayıplarının yanı sıra binlerce Filistinli'nin de yerinden yurdundan edildiğine dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

"BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), yaklaşık 17 bin Gazzeli'nin sığınma talep ettiğini açıklamıştır. Emperyalist ülkelerin enerji kaynaklarına sahip olma güdüsü başta olmak üzere bölgeyi kontrol altında tutma adına gizli ya da açıktan yürüttüğü işgal ve müdahalelerle, Ortadoğu yıllardır kan ve gözyaşının egemenliği altındadır. Mısır, Suriye ve Irak başta olmak üzere Ortadoğu'da yaşanan karmaşa ortamı, İsrail aracılığıyla bugün yeniden Filistin'i vurmaktadır."

SALDIRININ ARKASINDA GAZZE'NİN GAZI VAR

Saldırının ardındaki amaçlardan birinin Gazze kıyılarındaki doğalgaz kaynaklarını kontrol altına almak olduğunun da uluslararası basında dile getirildiğine işaret erdilen EMO açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Emperyalizm, bölgenin enerji kaynaklarından ve bölge halkları üzerinden elini çekmelidir. Demokrasinin beşiği olarak övünen devletler, kendi emperyal çıkarları temelinde bölgeyi şekillendirme arayışından vazgeçmeli. Filistinlilerin yaşam hakkına saygı duyulmalı, İsrail'in sivil halka ölüm yağdırmasına karşı gereken karşı duruşu sergilenmeli."

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler