1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EMO: TEİAŞ özelleştirilirse elektrik sisteminde yeni çökmeler kaçınılmaz

EMO: TEİAŞ özelleştirilirse elektrik sisteminde yeni çökmeler kaçınılmaz

EMO, yurt çapında yaşanan elektrik kesintilerinin yönetimin beceriksizliğinden kaynaklandığını belirterek, TEİAŞ`ın özelleştirilmesi halinde elektrik sisteminde yeni çökmelerin kaçınılmaz olacağı uyarısı yaptı.

EMO: TEİAŞ özelleştirilirse elektrik sisteminde yeni çökmeler kaçınılmaz

Enerji Günlüğü - EMO, yurt çapında yaşanan elektrik kesintilerinin yönetimin beceriksizliğinden kaynaklandığını belirterek, TEİAŞ`ın özelleştirilmesi halinde elektrik sisteminde yeni çökmelerin kaçınılmaz olacağı uyarısı yaptı.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 47. Dönem Yönetim Kurulu`nun, yurt çapında yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili basın açıklamasında, Türkiye`nin yüksek kurulu güç kapasitesine rağmen üretim-tüketim dengesinin sağlanamamasının yönetimin beceriksizliğinden kaynaklandığı vurgulandı.  TEİAŞ`ın özelleştirilmesi halinde elektrik sisteminde yeni çökmelerin kaçınılmaz olacağı uyarısı yapılan açıklamada, enerji maliyetlerinin düşürülmesi ve dışa bağımlılığın azaltılması için yenilenebilir enerji kaynakları, verimlilik ve tasarrufu temel alan politikalara öncelik verilmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada, “Sistem çökmesinin temel etkenleri; elektrik sisteminin kamusal yapısının parçalanarak bütünlüğünün bozulması ve üretim kapasitesinin büyük ölçüde özelleştirilmiş olması, siyasi baskılara karşı savunmasız hale getirilmiş liyakatsiz yönetimin zafiyeti, plansızlık ve eğitimsizliktir. Bir kez daha uyarıyoruz, TEİAŞ`ın özelleştirilmesi halinde elektrik sisteminde yeni çökmelerin yaşanması kaçınılmazdır” denildi.

EMO, "TEİAŞ`ın özelleştirilmesine karşı geçtiğimiz hafta açıkladığı raporda kurumun üretim ve tüketimin dengelenmesinde temel işlev gördüğü, bu aşamada herhangi bir aksaklığın yaşanmasının ülke ekonomisine ağır bir yük binmesiyle sonuçlanacağı" uyarısında bulunmuştu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler