1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EMO’da 44. çalışma dönemi başladı

EMO’da 44. çalışma dönemi başladı

Enerji Günlüğü - Elektrik Mühendisleri Odası yeni Yönetimi, Denetleme ve Onur kurulları görevlerine başladılar.Elektrik Mühendisleri Odası‘nın (EMO)...

EMO’da 44. çalışma dönemi başladı

Enerji Günlüğü - Elektrik Mühendisleri Odası yeni Yönetimi, Denetleme ve Onur kurulları görevlerine başladılar.

Elektrik Mühendisleri Odası‘nın (EMO) bir basın açıklaması yayınlayarak, 18-20 Nisan 2014 tarihleri arasından yapılan 44. Olağan Genel Kurulu‘nda seçilen Yönetim, Denetleme ve Onur kurulları göreve dün (3 Mayıs 2014) düzenlenen tören ile başladığını duyurdu.

43 ve 44. dönemler kurul üyelerinin katıldığı ve EMO 44. Olağan Genel Kurulu Divan Başkanı Teoman Alptürk'ün yönettiği devir-teslim töreninde yeni dönem EMO çalışmalarına ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

Devir-teslim töreni öncesinde ilk toplantısını gerçekleştiren EMO 44. Yönetim Kurulu, kendi içerisinde görev dağılımını yaptı. Toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Hüseyin Yeşil, Başkan Yardımcılığı'na Bahadır Acar, Yazmanlığa Hüseyin Önder, Saymanlığa ise İrfan Şenlik seçildi. İbrahim Aksöz, Erdal Apaçık ve Abdullah Büyükışıklar'ın ise 44. Dönem'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almaları benimsendi.

Aynı gün düzenlenen Onur Kurulu ilk toplantısında ise Ahmet Levent Egüz Onur Kurulu Başkanlığı'na, İsa Güngör ise Onur Kurulu Raportörülüğü'ne seçildiler.44. Dönem'de Ahmet Turan Aydemir, Tuncay Özkul ve Mustafa Asım Rasan ise Onur Kurulu Üyesi olarak görev alacak.

Denetleme Kurulu'nun ilk toplantısında Giyasi Güngör Denetleme Kurulu Başkanı olarak seçilirken, Ethem Atalay Tercan'ın Raportör olarak görev alması benimsendi. Yusuf Gündoğan, Serdar Çiftcan, Hüsamettin Pala, Musa Taş ve Hamit Yılmaz Kara ise Denetleme Kurulu Üyesi olarak görev yapacak.

EMO 44. YÖNETİM KURULU ÖZGEÇMİŞLERİ

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil: Malatya-Kürecik'de 1952 yılında doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Malatya'da, yüksek öğretimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi'nden tamamladı. 1975-1981 yılları arasında İstanbul Belediyesi ve İETT Genel Müdürlüğü'nden görev yaptı. 12 Eylül Darbesi'nin ardından 1981 yıllında 1402 sayılı yasa ile işine son verildi. 9 yıllık bir hukuk mücadelesinin ardından tüm özlük hakları korunarak, görevine iade edildi. Kısa bir süre çalışmasının ardından istifa ederek, meslek yaşamına serbest mühendis olarak devam etmektedir. 1976 yılında EMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu, 1977 yılında ise EMO Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenen Yeşil, 1978 yılında EMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı, 1979 yıllında ise Yönetim Kurulu Yazmanlığı görevlerini yerine getirdi. 1995-1998 yılları arasında EMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı, 1999'da ise Yönetim Kurulu Yazmanlığı yaptı. 2000-2002 yıları arasında ise EMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği ile TMMOB Yürütme Kurulu Üyeliği görevlerini bir arada yürüttü. 2000-2006 yılları arasında TMMOB Yürütme Kurulu Üyeliği, 2006-2008 yıllarında ise TMMOB 2. Başkanlığı görevin üstlendi. 2010-2012 yılları arasında ise TMMOB Yüksek Onur Kurulu Üyeliği görevini yürüttü.Evli olan Yeşil'in Endüstri Mühendisi bir oğlu vardır.

EMO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bahadır Acar: İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden 1999 yılında mezun oldu. Temmuz 2000-Ekim 2003 arasında İstanbul′da çeşitli taahhüt firmalarının proje, satın alma ve teknik hizmetler birimlerinde, Aralık 2003-Mart 2009 arasında Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) Artvin Müessesesi'nde (Çoruh Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Artvin İl Müdürlüğü) görev yaptı. Mart 2009'dan bu yana Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü İşletme Dairesi Başkanlığı'nda görev yapmaktadır. 33. Dönem EMO İstanbul Şubesi'nde Yönetim Kurulu Yedek Üyesi, TEİAŞ Genel Müdürlüğü İşletme Dairesi Başkanlığı'nda EMO İşyeri Temsilcisi olarak görev yaptı. KESK′e bağlı Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası'nda (ESM) İl Temsilcisi, İşyeri Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Yedek Üyesi olarak görev yaptı.

EMO Yönetim Kurulu Yazmanı Hüseyin Önder: Milas'ta (Muğla) 1956 yılında doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina ve Elektrik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nden 1979 yılında mezun oldu. Elektrik Mühendisi olan Önder, 1980 yılından itibaren TCDD Genel Müdürlüğü İnşaat Dairesi'nde çalıştı. TCDD'de EMO İşyeri Temsilciliği görevini de sürdürdü. TCDD Genel Müdürlüğü'nden 2006 yılında emekli oldu. EMO Ankara Şubesi 16. Dönem Yönetim Kurulu'nda Sayman olarak görev yaptı. 39. ve 40. Dönem'de EMO Yönetim Kurulu'na seçilerek, Sayman görevini üstlendi. Önder, EMO 41. Dönem'de ise Yazman olarak görev yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

EMO Yönetim Kurulu Saymanı İrfan Şenlik: Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden 1982 yılında mezun olduktan sonra KTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü'nde yüksek lisans ve doktora yaptı. KTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde 1984-1993 yılları arasında Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde 1993 yılından beri öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan Şenlik, Rüzgar Enerjisi Birliği ve Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Üyesidir. EMO Trabzon Şubesi'nde 2 dönem Yönetim Kurulu Üyeliği, EMO Samsun Şubesi'nde ise 3 dönem Yönetim Kurulu Üyeliği yapan İrfan Şenlik, 42. Dönem EMO Yönetim Kurulu Yedek Üyesi olarak ve43. Dönem'de ise Sayman olarak görev yaptı.

EMO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Aksöz: Ankara'nın Nallıhan İlçesi'nde 1953 yılında doğdu. Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden 1979yılında mezun oldu. Türkiye Elektrik Kurumu'nda (TEK) 1971 yılında çalışma hayatına başladı. 12 yıl TEK'de görev yaptıktan sonra 1983 yılında kendi şirketini kurdu. Proje mühendisliği, taahhüt konularında hizmet üretmeye devam ediyor. EMO Ankara Şube Yönetim Kurulu'nda 1986-1996 yılları arasında 5 dönem görev alırken, 1992-1994 döneminde bir süre Başkan Yardımcılığı ve bir süre de Başkan olarak hizmet yaptı. Ayrıca 1994-1996 yılları arasında EMO Denetleme Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2006 yılında EMO 40. Dönem Olağan Genel Kurulu'nda seçilerek, Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Aksöz EMO 43. Dönem'de ise Denetlemem Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

EMO Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Apaçık: Elazığ‘da 1966 yılında doğdu. Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Bölümü‘nden 1992 yılında mezun oldu. Çeşitli özel şirketlerde çalıştıktan sonra, Petrol Ofisi A.Ş‘de (POAŞ) çalışmaya başladı. POAŞ‘ın 2000 yılında özelleştirilmesiyle Elektrik İşleri Etüt İdaresi‘nde (EİEİ)görevlendirildi. EİEİ'nin kapatılması ve Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü'ne dönüştürülmesinin ardından ise bu kez Devlet Su İşleri'nden (DSİ) görevlendirildi.Kamu çalışanlarının sendikal faaliyetlerinde görev alan Apaçık, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu‘na (KESK) bağlı Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası‘nda (ESM) işyeri temsilciliği, 2003-2008 yılları arasında Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterlik görevlerini üstlendi. Apaçık, 1994 yılında kısa bir süre, EMO Diyarbakır Şube 9. Dönem Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yaptı. EMO Ankara Şubesi‘nde 2000-2002 yılları arasında 14. Dönem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu. EMO'nun 42. Döneminde ise Apaçık, Yönetim Kurulu Yazmanı olarak görev yaptı. Apaçık, çalıştığı kurumlar olan POAŞ ve EİEİ'de EMO İşyeri Temsilciliği çalışmalarını da yürüttü. Evli ve iki çocuğu var.

EMO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Büyükışıklar: Afyon'da 1972 yılında doğdu. İlk, orta ve meslek lisesi eğitimini İnegöl'de tamamladıktan sonra, 1994 yılında lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölüm'ünde tamamladı. Halen Bilecik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisi olarak iş yaşamının yanında eğitim hayatını da sürdürmektedir. 1993 yılına kadar fırça imalat atölyelerinde işçi olarak çalıştı. 1993-1998 yılları arasında oto elektrik sistemleri üreten özel bir şirkette Ar-Ge mühendisi olarak çalıştı. Bu sırada 1997 model BMC Profesyonel ve Ford Cargo kamyonlarının elektrik sistemlerinin tasarımını yaptı. 1998 yılından beri kendine ait Peska Kablo şirketi ile oto ve beyaz eşyalar için elektrik sistemleri ve kablo imalatı yapmaktadır. Aynı zamanda 2001 yılından beri İnegöl'de Serbest Müşavir Mühendis (SMM) olarak hizmet üretmektedir. 2008-2009 yılları arsında İnegölspor Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürdü. Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Bursa

Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği, İnegöl Tenis Spor Kulübü ve İnegöl Beşiktaşlılar Derneği üyesidir. EMO Bursa Şubesi'nin 8-11. dönemlerinde İnegöl Temsilciliği görevini yürüten Büyükışıklar, EMO Bursa Şubesi 11. Dönemde Yönetim Kurulu yedek üyesi olarak seçildi.12 ve 13. dönemlerde ise EMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev üstlendi. EMO 41, 42 ve 43. dönemlerde SMM Daimi Komisyonu ve 42. Dönem'de Elektrikli Araçlar Komisyonu'nda görev yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler