1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. EMO'nun Nükleer Raporu açıklanıyor

EMO'nun Nükleer Raporu açıklanıyor

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından hazırlanan Nükleer Enerji Raporu, yarın Ankara'da açıklanıyor.

EMO'nun Nükleer Raporu açıklanıyor

Enerji Günlüğü - Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından hazırlanan Nükleer Enerji Raporu, yarın Ankara'da açıklanıyor.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) adına Elektrik Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen 9. Enerji Sempozyumu, yarınki 9. Enerji Sempozyumu, Nükleer Enerji Paneli ile çalışmalarını tamamlayacak. Çalışma kapsamında yarın (14 Aralık Cumartesi günü) EMO Nükleer Enerji Raporu-2013 de açıklanacak.

Raporda nükleer santrallara ilişkin reaktör türleri gibi teknik bilgilerden tutun, ekonomik verilere, dünyadaki gelişmelerden tarihsel kazalara, EMO‘nun enerji politikasından TMMOB‘nin nükleer santrallara bakışına, ülkemizde nükleer santral kurulumuna ilişkin ileri sürülen argümanlardan, Rusya ile yapılan anlaşmanın ayrıntılarına varıncaya kadar enine boyuna değerlendirmeler yer alıyor. Akkuyu Santralı özelinde yakıt ve atık sorununun irdelendiği, nükleer enerji maliyetlerinin masaya yatırılıyor.

EMO Enerji Çalışma Grubu Nükleer Alt Çalışma Grubu tarafından hazırlanan ve bu ay yayımlanan Nükleer Enerji Raporu, sempozyum kapsamında gerçekleştirilecek olan Nükleer Enerji Paneli‘nde kamuoyuna sunulacak.

İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu‘nda yapılan sempozyum programına göre panel yarın (14 Aralık Cumartesi ) saat 15.00‘de başlayacak. TMMOB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Hüseyin Yeşil tarafından yönetilecek olan "Nükleer Enerji" panelinde, İstanbul Aydın Üniversitesi‘nden Prof. Dr. Hasan Saygın "Sürdürülebilir Enerji Politikaları ve Nükleer Enerji", Gazeteci Özgür Gürbüz "Çevreci nükleer santral olur mu?" sunumunu yapacak. EMO Enerji Çalışma Grubu Başkanı Nedim Bülent Damar ve EMO Enerji Çalışma Grubu Üyesi Erdal Apaçık ise EMO Nükleer Enerji Raporu üzerine sunumlarıyla panele katılacaklar.

Sempozyum kapsamında 12.00-13.30 saatleri arasında ise Prof. Dr. İzzettin Önder ve Prof. Dr. Ahmet Haşim Köse‘nin katılacağı söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşide Prof. Dr. İzzettin Önder, "Yeni Dünya Düzeninde Uluslararası İlişkiler Bağlamında Enerji Ekonomisi", Prof. Dr. Ahmet Haşim Köse de "Kapitalizm, Uluslararası Şirketler ve Enerji Politikaları" sunumlarını yapacaklar.

Ayrıca yarınki (14 Aralık Cumartesi günü) programı kapsamında sabahtan "Yenilenebilir Enerji Kaynakları", öğleden sonra da "Enerji Özelleştirmeleri ve Serbestleştirme Uygulamaları" başlıklı oturumlar düzenlenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler