1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. EMT Mermer Afyonkarahisar’da jeotermal kaynak arayacak

EMT Mermer Afyonkarahisar’da jeotermal kaynak arayacak

EMT Mermer, Afyonkarahisar’da toplam dört adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

EMT Mermer Afyonkarahisar’da jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - EMT Mermer, Afyonkarahisar’da toplam dört adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Afyonkarahisar İli, Merkez İlçesi, Fethibey Beldesi sınırlarında bulunan S: 158 (ER:3202820) ruhsat numaralı toplam 4021 hektarlık jeotermal kaynak alanı içerisinde EMT Mermer Gıda Tarım Hayvancılık Turizm Enerji Jeotermal San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından “Jeotermal Kaynak Arama Sondaj Çalışması” yapılması planlanıyor.

Yaklaşık bir milyon lira değerindeki proje kapsamında 4 adet sondaj kuyusu açılacak. Sondaj çalışmasının yaklaşık olarak iki aylık sürede tamamlanacağı düşünülüyor. Arama çalışmalarının sona ermesi ile jeotermal kaynağa ulaşılarak olumlu sonuç alınırsa kuyu ağzı vana kullanılarak kapatılıp kontrol altına alınacak. Çıkacak olan su proje sahibi tarafından seracılık, otel, tarım, ısınma ve enerji vb. amaçlar için kullanılacak. Çıkacak olan suyun hangi amaçlar için kullanılacağında çıkan suyun sıcaklık değeri belirleyici etken olacak.

Arama faaliyetinin olumsuz sonuçlanması durumunda kaynağa ulaşılamazsa kuyu ağzı betonlanarak kapatılacak ve saha eski haline yakın hale getirilecek.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler