1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EMZET Akaryakıt ihaleyle satılıyor

EMZET Akaryakıt ihaleyle satılıyor

Enerji Günlüğü - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Eskişehir-Kütahya yolu üzerindeki Emzet Akaryakıt Ticari ve İktisadi Bütünlüğü için satış...

EMZET Akaryakıt ihaleyle satılıyor

Enerji Günlüğü - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Eskişehir-Kütahya yolu üzerindeki Emzet Akaryakıt Ticari ve İktisadi Bütünlüğü için satış ihalesi açtı.  

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Eskişehirli Zeytinoğlu Ailesi'ne aitken el koyulan, Eskişehir-Kütahya yolu üzerindeki EMZET Akaryakıt İstasyonu'nu işletmesi ve varlıklarıyla birlikte satışa çıkardı.

İŞTE İHALEDE SATILACAK VARLIKLAR

Satışa çıkarılan Emzet Akaryakıt Ticari ve İktisadi Bütünlüğü; borçluların akaryakıt faaliyetinde kullanılan ve haczedilen gayrimenkulleri, menkul malları ve internet alan adı ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden oluşuyor.

HACİZ VE TAKYİDATLARDAN ARİ SATIŞ

TMSF'nin Murtaza Yavuz Zeytinoğlu ile Emzet Akaryakıt Dağıtım Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ ve Zeytinoğlu Ticaret ve Sanayi AŞ'nin borçları nedeniyle el koyduğu varlıklar, cebri icra yoluyla haciz, rehin gibi yasal takyidatlardan ari olarak satılacak.

MUHAMMEN BEDEL 6 MİLYON DOLAR

6 milyon dolar muhammen bedel üzerinden satışa çıkarılan EMZET Akaryakıt satış ihalesine son teklif verme tarihi 27 Temmuz saat 17:00 olarak belirlendi. Kapalı zarf ve açık artırma usüllerinin uygulanacağı İhale 28 Temmuz 2015 tarihinde TMSF'nin İstanbul'daki binasında gerçekleştirilecek.

600 BİN DOLARLIK TEMİNAT ŞARTI

İhaleye katılabilmek için 600 bin dolarlık teminat yatırılması gerekiyor. İstekliler, teminatı nakit olarak yatırabileceği gibi, bankalardan alınmış ABD Doları cinsinden kesin ve süresiz teminat mektubu veya cari değeri nakit teminatın yüzde 15 fazlası tutarında olan Devlet Tahvilleri, Hazine Bonoları, Hazine kefaletini haiz tahvilleri de gösterebilecek.

Mehmet KARA

Önceki ve Sonraki Haberler