1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. En büyük hidrojenli uçak projesi

En büyük hidrojenli uçak projesi

Alaska Havayolları, sıfır emisyonlu en büyük uçağı geliştirmek için ZeroAvia ile işbirliği yapacak

En büyük hidrojenli  uçak projesi

 

Enerji Günlüğü-Alaska havayolları sıfır emisyonlu uçak projesi işbirliği  kapsamında, ZeroAvia tarafından yenilenmek üzere bir Q400 uçağı teslim etti. İki şirket arasındaki ortaklık 2021 yılında başladı. İşbirliğinin amacı, sıfır emisyonlu tahrik teknolojisinin geliştirilmesini desteklemek.

Bu çabanın bir parçası olarak Horizon Air (Alaska Havayolları'nın bölgesel taşıyıcısı) Q400 filosunu emekliye ayırdığında, uçaklardan biri emisyonsuz uçak yapmak için  seçildi. Bu uçak, ortak projenin  özel misyonunu vurgulamak için benzersiz bir görünümle yeniden boyandı.

HİDROJEN MOTORU KULLANILACAK

Zero-Avia, sıfır emisyonlu uçağı, hidrojen yakıtından elektrik üretmek için yakıt hücrelerini kullanan bir hidrojen-elektrik motoruyla donatacak. Üretilen elektrik, daha sonra uçağın pervanelerini döndüren elektrik motorlarına güç sağlamak için kullanılacak.

Alaska Havayolları CEO'su Ben Minicucci açıklamasında  "Bu, havacılık inovasyonunda ileriye doğru atılmış büyük bir adımdır, bu geleceği mümkün kılmak için yeni teknolojilere ihtiyaç var ve yeni sıfır emisyon seçeneklerini gerçeğe dönüştürmek için endüstri lideri ZeroAvia ile ortaklık kurmaktan heyecan duyuyoruz." İfadesini kullandı.

2024'TE TEST UÇUŞLARINA BAŞLANABİLİR

Böyle bir uçak projesinde başarılı olunursa,  benzer  tüm modellerden  yaklaşık beş kat daha güçlü olacak ve  ticari olarak uygulanabilir sıfır emisyonlu bir uçağı yakın dönemde gökyüzünde  görebiliriz.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler