1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. En büyük küresel tehdit iklim değişikliği

En büyük küresel tehdit iklim değişikliği

Enerji Günlüğü - İklim değişikliği endişeleri son beş yılda keskin bir şekilde artarak en büyük küresel tehdit olarak algılanmaya başlandı.Washington...

En büyük küresel tehdit iklim değişikliği

Enerji Günlüğü - İklim değişikliği endişeleri son beş yılda keskin bir şekilde artarak en büyük küresel tehdit olarak algılanmaya başlandı.

Washington merkezli Pew Araştırma Merkezi'nin 26 ülkede yaptığı bir ankette 13 ülkedeki katılımcılar en büyük tehdit olarak iklim değişikliğini gösterdiler. Mayıs ile Ağustos ayları arasında yapılan ve 27 bin 612 kişinin katıldığı ankette iklim değişikliği endişelerinin 2013 yılında yapılan bir önceki ankete göre çok keskin bir artış gösterdiği hatta ABD, Meksika, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerde çift haneli rakamlara ulaştığı görüldü.

IŞİD VE SİBER GÜVENLİK DİĞER TEHDİTLER

Sekiz ülkede IŞİD terörü en büyük tehlike olarak tanımlanırken, Japonya ve Güney Kore'nin dahil olduğu dört ülkede ise siber güvenlik en büyük tehdit olarak adlandırıldı. 

ABD’NİN ARTAN GÜCÜNDEN ENDİŞE %30 ARTTI

Anket ABD'nin artan gücü ve etkisi ile ilgili endişelerin de yükseldiğini gösterdi. ABD ile ilgili endişeler 2013 yılında yapılan bir önceki ankete göre yüzde 30 ile en fazla Almanya'da artış gösterdi.

Kuzey Kore'nin nükleer programı, küresel ekonomi, Çin'in artan gücü ve etkisi de küresel tehdit algılamaları arasında yer aldı ancak katılımcı ülkeler tarafından en büyük tehditlerden biri olarak sınıflandırılmadı. 

Polonya, Rusya'nın artan güç ve etkisini en büyük tehdit olarak tanımlarken, diğer ülkeler böyle bir tanımlama yapmadı. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler