1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. En büyük rüzgar santrali Geycek devrede!

En büyük rüzgar santrali Geycek devrede!

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali konumundaki Polat Enerji'ye ait 150 MW'lik Geycek RES üretime geçti.Polat Enerji Tarafından Kırşehir...

En büyük rüzgar santrali Geycek devrede!

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali konumundaki Polat Enerji'ye ait 150 MW'lik Geycek RES üretime geçti.

Polat Enerji Tarafından Kırşehir Mucur'da inşa edilen Geycek Rüzgar Enerjisi Santrali'nin geçici kabulü yapılarak şebekeye elektrik verilmeye başlandı.

Geycek RES, 150 megavat (MW) kurulu güçle, Türkiye’nin işletmedeki en büyük rüzgar enerji santrali unvanını aldı.

BUGÜN AÇILIŞI YAPILIYOR

Santralin resmi açılışı ise bugün Kırşehir’de gerçekleştiriyor. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Polat Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ve çok sayıda üst düzey yetkili katılıyor.

SOMA RES ÜNVANI GERİ ALACAK

Türkiye'nin lisanslanmış ancak üretime geçmemiş en büyük rüzgar santrali unvanı da yine Polat Enerji'ye ait Soma Rüzgar Enerji Santrali'ne ait. Halen 140 MW'ler seviyesinde kurulu güçle üretim yapan Soma RES, hazırlıkları süren kapasite artırımı yatırımıyla, 240 MW'lik kurulu güce ulaşacak.

Sabiha KÖTEK - KIRŞEHİR 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler