1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Enagas ve BP İspanya’da çevreci ulaşım için işbirliği yapacak

Enagas ve BP İspanya’da çevreci ulaşım için işbirliği yapacak

Enagas ve BP İspanya ulaşım sektöründe emisyonu azaltmak amacıyla LNG ve CNG’nın yakıt olarak kullanımını arttırmada işbirliği yapacaklar.

Enagas ve BP İspanya’da çevreci ulaşım için işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Enagas ve BP İspanya ulaşım sektöründe emisyonu azaltmak amacıyla LNG ve CNG’nın yakıt olarak kullanımını arttırmada işbirliği yapacaklar.

İspanyol enerji şirketi Enagas ve İngiliz petrol şirketi BP’nin bağlı şirketi , İspanya ulaşım sektöründe emisyonları azaltma amacıyla yakıt olarak LNG ve CNG kullanımını teşvik etmek için bir araya geldi. İki şirketin imzaladığı işbirliği anlaşması kapsamında Enagas, Scale Gas birimi aracılığıyla BP'nin servis istasyonları ağı içinde LNG ve CNG dolum istasyonları geliştirecek. 

BP ENAGAS’IN ÜRETTİĞİ BİYOMETANI ALACAK

Ayrıca anlaşma yenilenebilir gazların arttırılması ile girişimcilik ve inovasyon projelerini de içeriyor. BP yenilenebilir gazların kullanımının arttırılması amacıyla Enagas'ın şirketi Bioengas tarafından üretilen biyometanı satın alacak. BP bunun yanında İspanya'da ulusal bir biyometan pazarının oluşturulmasında yer alacak ve yeni fırsatların belirlenmesine yardımcı olacak.

Enagas ve BP 2050 yılına kadar karbon nötr bir şirket olmayı amaçlıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler