1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enapter’in en verimli elektrolizörü görücüye çıktı

Enapter’in en verimli elektrolizörü görücüye çıktı

İtalyan merkezli elektrolizör firması Enapter yeşil hidrojen üretebilen dünyanın 'ilk' MW sınıfı AEM elektrolizörünün tanıtımını yaptı. Yeni elektrolizör verimliliğiyle göze çarpıyor.

Enapter’in en verimli elektrolizörü görücüye çıktı

Enerji Günlüğü- İtalyan merkezli elektrolizör firması Enapter, yeni elektrolizör teknolojisini tanıttı. Yüzde 99,9 saflıkta günde yaklaşık 450 kg yeşil hidrojen üretebilen yeni sistem, küçük üniteleri tek bir büyük sisteme ölçeklendirerek yeşil hidrojenin maliyetini azaltıyor.

Enapter CEO'su Sebastian-Justus Schmidt tanıtımda yaptığı konuşmada, "Enapter Kampüsündeki üretimle, elektrolizörlerin maliyet optimizasyonuna doğru dev bir adım atıyoruz. Bu yeni teknolojiyle, önümüzdeki birkaç yıl içinde hidrojeni fosil yakıtlardan daha ucuz hale getireceğiz. Ürünlerimize olan talep çok büyük, ünite sayıları açısından şimdiden dünyanın en büyük elektrolizör üreticisiyiz.” ifadesini kullandı.

Bu yılın başlarında Enapter, iki adet 2MW AEM teslimatı için Güney Kore'den bir sipariş aldı. Firma 2022'nin dördüncü üç aylık raporunda rekor teslimatlar ve yüzde 75 gelir artışı duyurmuştu.

Elektrolizör, Almanya, Kuzey Ren-Vestfalya, Saerbeck'teki Enapter Kampüsünde seri olarak üretilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler