1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Enar, Iğdır’da depolamalı GES kuracak

Enar, Iğdır’da depolamalı GES kuracak

Enar Enerji, 408 milyon TL yatırımla Iğdır’da 40 MW kurulu gücünde Iğdır-3 Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurup işletecek.

Enar, Iğdır’da depolamalı GES kuracak

Enerji Günlüğü - Iğdır’ın Merkez ilçesi sınırları içinde 40 MW kurulu gücünde Iğdır-3 Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurulacak. 

Enar Enerji Elektrik Ür. Tic. AŞ tarafından Iğdır İli, Merkez İlçesi, Yukarı Çarıkçı Mahallesi sınırları içinde 40 MW kurulu gücünde Iğdır-3 Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 408 milyon TL olarak hesaplanıyor.

Proje kapsamında 60 hektarlık mera vasıflı maliye hazinesi alanda, toplam gücü 40 MWm / 40 MWe GES ve 40 MWh depolama tesisi kurulacak. Kurulacak olandepolama tesisi ile, düzensiz olarak üretilen enerjinin uygun zamanda ve uygun teknik koşullarda sisteme verilmesi sağlanacak, bu durumda da enerji arz güvenliği ve şebeke işletme faaliyetlerine olumlu katkıda bulunacak.

Projenin ekonomik ömrünün 49 yıl olacağı öngörülüyor. İşletme aşamasında ise 8 kişinin çalışması planlanıyor. Santralde üretilen ve depolanan elektrik enterkonnekte sisteme aktarılacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler