1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Enbridge ABD'nin en büyük petrol terminalini satın aldı

Enbridge ABD'nin en büyük petrol terminalini satın aldı

Ham petrol ve doğal gaz taşıma alanında çalışan Kanada merkezli boru hattı şirketi Enbridge Inc., ABD’nin en çok ham petrol ihraç eden terminali MIEC’i satın aldı. 

Enbridge ABD'nin en büyük petrol terminalini satın aldı

Enerji Günlüğü - Ham petrol ve doğal gaz taşıma alanında çalışan Kanada merkezli boru hattı şirketi Enbridge Inc., ABD’nin en çok ham petrol ihraç eden terminali MIEC’i satın aldı. 

Merkezi Kanada’nın Alberta eyaletine balı Calgary’de bulunan boru hattı şirketi Enbridge Inc., Texas ABD’de Corpus Christi’de bulunan ülkenin en çok ham petrol ihracatı yapan Mode Ingleside Energy Center (MIEC) Terminali’ni satın aldı. Enbridge Inc., satınalma işlemi kapsamında Moda Midstream LLC ve EnCap Flatrock Midstream adlı kuruluşları da satın alacak. Satınalma işlemi için Enbridge, 2021 yılı sonuna kadar, MIEC’e yaklaşık 3 milyar dolar ödeyecek. 

Moda Ingleside Terminali, günde 1,6 milyon varil ihracat kapasitesiyle 2020'de ABD Körfez Kıyısı ham petrol ihracatının %25'inden fazlasını gerçekleştirdi. Tesisin 15 milyon varili aşan toplam depolama kapasitesi bulunuyor. Terminal, ham petrol taşıyıcısı olan çok büyük gemilere de yükleme yapabilecek donanıma ve altyapıya sahip. 

Moda Ingleside Terminali Plains All American Pipeline LP’ye ait Cactus I (390.000 varil/gün) ve Cactus II (670.000 varil/gün) boru hatları; Phillips 66 Partners'a ait Gray Oak boru hattı; EPIC Ham Petrol Boru Hattı (600.000-1.000.000 varil/gün) ve Harvest Midstream Co.'nun 600.000 varil/gün kapasiteli Ingleside boru hattı ile bağlantılı bir tesis. Böylece Permian ve Eagle Ford petrol havzalarındaki üretimi kapasitesine dahil edebiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler