1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Endonezya biyodizel kullanımını artıracak

Endonezya biyodizel kullanımını artıracak

Enerji Günlüğü - Endonezya, madencilikte kullanımının artması ve tren ulaşımında kullanımına zorunluluk getirilmesi nedeniyle 2018 yılında biyodizel...

Endonezya biyodizel kullanımını artıracak

Enerji Günlüğü - Endonezya, madencilikte kullanımının artması ve tren ulaşımında kullanımına zorunluluk getirilmesi nedeniyle 2018 yılında biyodizel kullanımını artıracak.

Dünyanın en büyük palm yağı üreticisi Endonezya, ithalat faturasını düşürmek ve sera gazı etkisini azaltmak için biyodizel kullanımını artırıyor. Endonezya Enerji Bakanlığı, madencilikte kullanımının artması ve tren ulaşımında kullanımına zorunluluk getirilmesi nedeniyle 2018 yılında 3,46 milyon kilolitre biyodizel kullanmayı amaçladığını açıkladı. Geçen yıl 2,54 milyon kilolitre biyodizel kullanan Endonezya, bu yıl ulaşım ve elektrik santrallerinde 2,89 milyon kilolitre kullanmayı bekliyor.

Bakanlık açıklamasına göre, palm esaslı biyoyakıtın tüketimini artırma planı çerçevesinde Mayıs ayından itibaren tren sektöründe kullanımının zorunlu olması bekleniyor. Temmuz'dan itibaren ise madencilik sektöründe kullanım artacak. 

NAKLİYE KANUNU ERTELENECEK

Öte yandan Endonezya Sanayi Bakanı Airlangga Hartarto, kömür ve palm yağının sadece Endonezya bandıralı gemilerle taşınmasını öngören ticaret kurallarını 2020'ye kadar erteleyeceklerini açıkladı. Bu ay yürürlüğe girmesi beklenen ve yerel takım ada deniz taşımacılığını güçlendirmeyi amaçlayan yeni kurallar Şubat ayında da yerel gemilerin yetersiz olması endişesiyle ertelenmişti. Hartarto "Zamanlama ayarlanacak ve nakliye sektörüne iki yıllık özel süre verilecek" dedi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler