1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Endonezya kömür ihracatında korumacılıktan vazgeçiyor

Endonezya kömür ihracatında korumacılıktan vazgeçiyor

Endonezya, kömür ihracatında yerel gemicilik şirketleri ile çalışmayı zorunlu kılan kanunu iptal edecek.

Endonezya kömür ihracatında korumacılıktan vazgeçiyor

Enerji Günlüğü - Endonezya, kömür ihracatında yerel gemicilik şirketleri ile çalışmayı zorunlu kılan kanunu iptal edecek.

Endonezya hükümeti, dış ticarette koruyucu önlemlerden vazgeçiyor. Hükümet, kömür ve palm yağı ihracatında, yerel gemicilik şirketleri ile çalışmayı zorunlu kılan kanunu iptal edecek. Koordinasyon Bakanı Lutuh Pandjaitan yaptığı açıklamada, 2018'de yayınlanan ve bu yıl Mayıs ayında yürülüğe girecek kanunun iptal edileceğini bildirdi. Bakan, Devlet Başkanı Joko Widodo ile yapılan toplantıdan sonra kanunun ihracat için tahribat yaratacağı gerekçesiyle iptal edileceğini söyledi.

Endonezya ürettiği kömürün yüzde 80’ini ihraç ediyor. Endonezya’nın uluslararası denizcilik koşullarını taşıyan sadece bir kaç gemisi bulunuyor. Endonezya Kömür Madenciliği Derneği (APBI) pazarlama ve lojistik departmanı başkanı Hendri Tan, bu yıl Mayıs ayında yürürlüğe girecek olan nakliye politikası nedeniyle denizaşırı birçok alıcının diğer ülkelerden kömür ithal etmeyi seçeceği ve kömür ihracatının %99, hatta %100 azalacağı uyarısında bulunmuştu.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler