1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Endonezya’da kömüre Çin, Japon ve G. Kore finansı

Endonezya’da kömüre Çin, Japon ve G. Kore finansı

Enerji Günlüğü - Endonezya’da Ocak 2010’dan beri imzalanan 22 kömür projesinin 18’ini Japonya, Çin ve Güney Kore finanse etti.Asya'nın önemli kömür...

Endonezya’da kömüre Çin, Japon ve G. Kore finansı

Enerji Günlüğü - Endonezya’da Ocak 2010’dan beri imzalanan 22 kömür projesinin 18’ini Japonya, Çin ve Güney Kore finanse etti.

Asya'nın önemli kömür üreten ve tüketen ülkesi Endonezya'daki kömür projelerinin büyük çoğunluğu, Paris İklim Anlaşması'na rağmen Çin Exim, Çin Kalkınma Bankası, Japon Uluslararası İşbirliği Bankası ve Güney Kore Kalkınma Bankası tarafından finanse edildi.

Avustralya merkezli çevre finans organizasyonu olan Market Forces'in analizine göre, 21 tanesi 13.1 GW kurulu kapasiteye sahip olan projelerin kredilerinin yüzde 98'ine denk gelen 16.7 milyar doları Paris İklim Anlaşması'nı imzalayan bu üç ülke bankaları sağladı. Projelerini sadece yüzde 2'lik kısmını Endonezya Bankaları finanse etti. 

Export-Import Bank of China (China Exim) yedi kömür yakıtlı santrale, Japan Bank for International Cooperation (JBIC) beş kömür yakıtlı santrale, China Development Bank (CDB) beş kömür yakıtlı santrale ve Korea Development Bank (KDB) da bir kömür yakıtlı santrale kredi verdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler