1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enel İtalya’da üretimini Powel yazılımıyla arttıracak

Enel İtalya’da üretimini Powel yazılımıyla arttıracak

İtalyan enerji şirketi Enel, İtalya’daki santrallerinde Powel yazılımı kullanarak enerji üretimini yüzde 5 oranında arttıracak.

Enel İtalya’da üretimini Powel yazılımıyla arttıracak

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Enel, İtalya’daki santrallerinde Powel yazılımı kullanarak enerji üretimini yüzde 5 oranında arttıracak.

İtalyan enerji şirketi Enel, Norveç merkezli yazılım şirketi Powel ortaklığıyla değişim halindeki İtalyan enerji piyasasında avantaj elde etmeyi hedefliyor. Enel, optimizasyon, pazarlama ve ticaret için akıllı enerji yönetimi yazılımını kullanmak üzere Powel ile stratejik bir ortaklık imzaladı.

Powel’in yazılımı, şirketin İtalya’da bulunan 700 civarındaki üretim biriminde üretim tahmini ve optimizasyonu için kullanılacak. Enel’in İtalya’daki bu santrallerinin 200 kadarını hidroelektrik santralleri ve 50’sini termik santraller oluşturuyor.

Yazılım ile bu santraller gerçek zamanlı olarak izlenecek ve gelişmiş kaliteli verilerle süreç verimliliği ve kısa vadeli optimizasyon faaliyetleri sağlayacak. Şirket, bu yazılımla % 5'lik bir üretimi artışı sağlamayı öngörüyor.

Enel dünya genelinde yılda 250TWh elektrik üretiyor ve 73 milyon kişiye elektrik sağlıyor. Şirketin yıllık geliri ise 73 milyon euro.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler