1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enel Şili`de temiz elektrik üretip satacak

Enel Şili`de temiz elektrik üretip satacak

Enerji Günlüğü - Enel, Şili'de jeotermal, güneş ve rüzgardan elde edeceği elektriği Şili'ye satacak.İtalyan temiz enerji şirketi Enel Green Power, Empresa...

Enel Şili`de temiz elektrik üretip satacak

Enerji Günlüğü - Enel, Şili'de jeotermal, güneş ve rüzgardan elde edeceği elektriği Şili'ye satacak.

İtalyan temiz enerji şirketi Enel Green Power, Empresa Nacional Elektrik Şirketi (Endasa Şili) ile 3,5 milyar dolarlık enerji satın alım anlaşması imzaladı.

Anlaşma çerçevesinde Enel, Şili'deki ilk jeotermal santralinden ve bir güneş santralinden ürettiği elektriği 25 yıl boyunca satacak.

Enel ayrıca,bir rüzgar santralinden elde edeceği elektriği de 20 yıl boyunca tedarik edecek.

Bu sözleşme ile birlikte şirket, toplam 300MW kapasiteli elektrik santrallerinin inşası için yaklaşık 800 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Enel, Bio-Bio bölgesine yaklaşık 55 milyar dolar yatırımla 24 MW kapasiteli Los Buenos Aires rüzgâr santrali inşaatına başladı. Tesisin 41.000 tondan fazla karbondioksit emisyonunu azaltırken, yıllık 86GWh'den fazla enerji üretmesi bekleniyor. Üretilen elektrik Şili Merkez Bölgesi İletim Ağı'na (SIC) aktarılacak.

Enel aynı zamanda Şili'nin Antofagasta Bölgesinde 160 MW kapasitel Finis Terrae güneş santralinin yapımına da başladı. Şili'nin en büyük güneş santrali olacak olan 270 milyon dolarlık yatırımın 2016 yılında tamamlanması ve yılda 400 GWh elektrik üretmesi planlanıyor. Elektrik ise Şili'nin Kuzey bölgesi elektrik ağına (SING) aktarılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler