1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enel ve Şanghay Osmangazi EDAŞ`a talip

Enel ve Şanghay Osmangazi EDAŞ`a talip

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Enel ve Çinli enerji şirketi Şanghay Elektrik Osmangazi EDAŞ’ı satın almak için görüşmelere başladı.Habertürk...

Enel ve Şanghay Osmangazi EDAŞ`a talip

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Enel ve Çinli enerji şirketi Şanghay Elektrik Osmangazi EDAŞ’ı satın almak için görüşmelere başladı.

Habertürk gazetesinden Olcak Aydilek'in haberine göre, Enerji yönetimi, Enel’in yanı sıra Çinli Şanghay Elektrik’in de Osmangazi ile ilgilendiğini belirterek, “Görüşmeleri, Osmangazi yönetimi yürütüyor. Enel, ciddi bir talip olarak öne çıkıyor” dedi.

TEDAŞ Genel Müdürü ve Osmangazi EDAŞ Başkanı Mükremin Çepni, İtalyan Enel ve Çinli Şanghay Elektrik’in Osmangazi ile yakından ilgilendiğini belirterek, “Görüşmeler devam ediyor” dedi. Çepni, Enel’in dağıtım tesislerinin ardından enerji sektörüne yeni yatırımlar yapabileceği haberleri için de “Bu tür konular konuşuluyor” dedi

Osmangazi EDAŞ’ın çoğunluk hissesini almak için Çinli China Machinery Engineering Corporation (CMEC) ile görüşmeler yapılarak anlaşmaya varılmış ancak son anda CMEC satın alımdan vazgeçmişti.

Osmangazi EDAŞ; Afyon, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ta 1.5-2 milyon arasında aboneye hizmet veriyor. Şirkette, 2009’daki özelleştirme ihalesinde, en yüksek teklifi 485 milyon dolarla Yıldızlar Holding verdi. Osmangazi EDAŞ, 2010 yılında Yıldızlar Holding’e devredildi. EPDK, devirden birkaç yıl sonra Osmangazi Elektrik’in yönetimine, Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ’ye (TETAŞ) olan 180 milyon liralık borcunu ödemediği ve diğer bazı yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle el koydu.

Önceki ve Sonraki Haberler