1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Enel, Venedik'teki kömür santralinin iki birimini kapatacak

Enel, Venedik'teki kömür santralinin iki birimini kapatacak

İtalyan enerji şirketi Enel, Ağustos'ta Venedik'teki 875MW’lık Fusina kömür santralinin iki birimini devreden çıkaracak.

Enel, Venedik'teki kömür santralinin iki birimini kapatacak

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Enel, Ağustos'ta Venedik'teki 875MW’lık Fusina kömür santralinin iki birimini devreden çıkaracak.

İtalyan enerji şirketi Enel, 2050'ye kadar elektrik üretimini karbonsuzlaştırma hedefinin bir parçası olarak Venedik'teki kömürlü elektrik üretim santrali Fusina'nın 1 ve 2 nolu birimlerini 17 Ağustos'tan geçerli olmak üzere devreden çıkaracağını açıkladı. 

Açıklamaya göre, toplam 336 MW kapasiteli iki birim, yıl sonuna kadar herhangi bir acil durumda kullanılmak için ulusal enerji sisteminde duracak. 

Enel, 2019 yılında dört kömür yakıtlı elektrik tesisinin - La Spezia, Fusina, Torre Nord (Civitavecchia - 2 GW) ve Brindisi - dönüştürülmesi için başvuruda bulunmuştu. Enel bu santrallerin her birini 500 MW'lık doğal gaz çevrim santraline (CCGT) dönüştürmeyi planlıyor.

İtalya’da halihazırda işlemekte olan 9 kömür yakıtlı elektrik santrali bulunuyor ve bu santrallerin 6’sını Enel işletiyor. Enel İtalya’nın Ulusal Enerji ve İklim Planı kapsamında 2025 yılına kadar kömürden elektrik üretimini sonlandırmayı hedefliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler