1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Eneos Japonya’daki petrokimya tesisini kapatacak

Eneos Japonya’daki petrokimya tesisini kapatacak

Japon petrokimya şirketi Eneos, düşen iç talep ve Asya'daki güçlü rekabet nedeniyle Japonya’daki bir tesisini gelecek yıl kapatacak.

Eneos Japonya’daki petrokimya tesisini kapatacak

Enerji Günlüğü - Japon petrokimya şirketi Eneos, düşen iç talep ve Asya'daki güçlü rekabet nedeniyle Japonya’daki bir tesisini gelecek yıl kapatacak.

Japonya'nın en büyük petrol rafineri işleticisi olan Eneos Holdings, Ülke'nin orta kesimlerindeki Chita kentinde bulunan petrokimya tesisinde üretimi 2021 yılı Ekim ayında kapatmayı planladığını bildirdi. Eneos Holdings, petrokimya tesisinin kapatılması kararına neden olarak düşen iç talebi ve Asya'daki güçlü rekabeti gösterdi.

RAKİP ŞİRKET İLE SATIŞ GÖRÜŞMELERİ YÜRÜTÜLÜYOR

Yapılan açıklamada, tesisteki P-Ksilen (paraksilen) üretim ekipmanlarının rakip şirket Idemitsu Kosan'a transferi konusunda görüşmeler yürüttüldüğü de ifade edildi. Chita'daki tesisin kapatılması ile Eneos'un yıllık paraksilen üretim kapasitesi 400 bin ton azalacak. 

Aromatik bir hidrokarbon olan paraksilen, PET fiber, film ve kalıplanmış plastik yapımında kullanılan polimerlerin başlangıç maddeleri olan dimetil tereftalat ve tereftalik asit üretiminde kullanılıyor. Ayrıca, uçak yakıtlarının bileşiminde, boya, elyaf, lak ve kauçuk endüstrisinde kullanılıyor. Birçok polimerin büyük ölçekli sentezinde kullanılan bir hidrokarbondur. 

Önceki ve Sonraki Haberler