1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Enerco`dan Gazprom`a kontrat hatırlatması

Enerco`dan Gazprom`a kontrat hatırlatması

Enerji Günlüğü - Enerco, Gazprom'la yapılan kontrat kapsamında herhangi bir tarafın tek taraflı olarak kontrat fiyatını değiştiremeyeceğini hatırlattı.Enerco,...

Enerco`dan Gazprom`a kontrat hatırlatması

Enerji Günlüğü - Enerco, Gazprom'la yapılan kontrat kapsamında herhangi bir tarafın tek taraflı olarak kontrat fiyatını değiştiremeyeceğini hatırlattı.

Enerco, Gazprom Export’un (GPE) hiç bir resmi açıklama yapmadan 24 Şubat 2016 tarihinden bugüne yaşanan gaz akış miktarındaki azalmaya ilişkin bir açıklama yaparak, bunun aralarında imzalanan anlaşmaya aykırı olduğunu belirtti.

Gazprom'a şirket olarak hiç bir borçlarının olmadığı vurgulanan açıklamada, "Kısa bir süre önce GPE fiyatta acil bir artış talep etti ve gazı azaltmak ile tehdit etti. Ne yazık ki, gaz akışındaki azalma 24 Şubat’ta resmi bir açıklama yapılmadan başladı.

Kontrat kapsamında şirketimiz tarafından ödenmemiş bir borç bulunmamaktadır. Açık olmayan herhangi bir husus yoktur, kontrat çok açık ve nettir. Kontrat kapsamında herhangi bir tarafın tek taraflı olarak kontrat fiyatını değiştirmesi mümkün değildir. Bu gibi eylemlerden derin üzüntü duymaktayız, tarafların kontrat hükümlerine uyması gerekiyor. Özel Türk şirketleri Gazprom Export’un Türkiye’deki müşterileri olarak yıllardır Rus gazının Türkiye piyasasındaki fiyat ve konumunu savunmaktadırlar. Mevcut durum hem özel ithalatçılara çok büyük zararlar verebilir hem de Rus gazının Türkiye enerji piyasasındaki itibarını zedeleyebilir.

Bu gibi eylemlerin son bulmasını ve konunun kontratlar kapsamında çözülmesini umuyoruz." ifadeleri yer aldı.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler