1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Energean Doğu Akdeniz'den ikinci gaz satışına hazırlanıyor

Energean Doğu Akdeniz'den ikinci gaz satışına hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Yunan doğal gaz arama ve üretim şirketi Energean, İsrail karasularında bulunan Tanin ve Karish doğal gaz sahalarından gaz satışı için...

Energean Doğu Akdeniz'den ikinci gaz satışına hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Yunan doğal gaz arama ve üretim şirketi Energean, İsrail karasularında bulunan Tanin ve Karish doğal gaz sahalarından gaz satışı için İsrailli ORL şirketi ile görüşüyor.

Güney Kıbrıs merkezli Yunan enerji şirketi Energean Oil & Gas Group, Mayıs ayı sonunda İsrail'in en büyük özel enerji santralinin işletmecisi Dalia Power'a ve Or Power Energies Ltd'e 23 milyar metreküp gaz sağlamak için anlaşma imzalamasının ardından ikinci anlaşmayı da İsrailli ORL şirketi ile imzalamaya hazırlanıyor. İsrail merkezli Oil Refineries (ORL), Energean'dan 17 milyar metreküp doğal gaz alımı için görüşmeler yürüttüğünü açıkladı. 

ORL'nin Tel Avis Borsası'na yaptığı açıklamaya göre, Israel Chemicals ve OPC Rotem şirketleri ile birlikte Energean'ın İsrail açıklarında işlettiği Tanin ve Karish sahalarında doğal gaz alımını öngören anlaşma 15 yıl süreli olabilir. 

 Tanin ve Karish sahalarında toplamda 68 milyar metreküp doğal gaz rezervi olduğu tahmin ediliyor. İsrail, Leviathan doğalgaz sahasındaki doğalgaz rezervlerinin % 85 hissesini elinde tutan Noble Energy ve Delek Group'un tekeline son vermek için daha küçük olan Tanin ve Karish sahalarını satmasını şart koşmuştu. Bunun üzerine Energian geçtiğimiz Aralık ayında yaklaşık 150 milyon dolara sahalardaki hisseleri satın almıştı.

İSRAİL'İN TANİN VE KARİSH SAHALARI RUM ENERGEAN'A SATILACAK

ENERGEAN DOĞU AKDENİZ'DEN İLK GAZ SATIŞI İÇİN ANLAŞTI

Önceki ve Sonraki Haberler