1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Energean Doğu Akdeniz'den ilk gaz satışı için anlaştı

Energean Doğu Akdeniz'den ilk gaz satışı için anlaştı

Enerji Günlüğü - Yunan enerji şirketi Energean, İsrail karasularında bulunan Tanin ve Karish doğal gaz sahalarından ilk gaz satışını İsrailli şirketlere...

Energean Doğu Akdeniz'den ilk gaz satışı için anlaştı

Enerji Günlüğü - Yunan enerji şirketi Energean, İsrail karasularında bulunan Tanin ve Karish doğal gaz sahalarından ilk gaz satışını İsrailli şirketlere gerçekleştirecek. 

Güney Kıbrıs merkezli Yunan enerji şirketi Energean Oil & Gas Group, Aralık ayında Amerikan Noble ve İsrail merkezli Delek Group'tan satın aldığı Doğu Akdeniz'de İsrail kara sularındaki Tanin ve Karish doğal gaz sahalarından ilk satışını gerçekleştirdi. Energean, İsrail'in en büyük özel enerji santralinin işletmecisi Dalia Power'a ve Or Power Energies Ltd'e 23 milyar metreküp gaz sağlamak için anlaşma imzaladığını duyurdu. 

Pazar günü imzalanan sözleşmenin mali detayları açıklanmazken, fiyatın İsrail kamu elektrik şirketinin Tamar sahasında ortaklarına öndediğinden daha az olacağı kaydedildi. Şirket, geçen yıl her bin metreküp gaz için ortalama 5.22 dolar ödedi. 

Tanin ve Karish sahalarında toplamda 68 milyar metreküp doğal gaz rezervi olduğu tahmin ediliyor. 

İsrail, Leviathan doğalgaz sahasındaki doğalgaz rezervlerinin % 85 hissesini elinde tutan Noble Energy ve Delek Group'un tekeline son vermek için daha küçük olan Tanin ve Karish sahalarını satmasını şart koşmuştu. Bunun üzerine Energian geçtiğimiz Aralık ayında yaklaşık 150 milyon dolara sahalardaki hisseleri satın almıştı.

İSRAİL'İN TANİN VE KARİSH SAHALARI RUM ENERGEAN'A SATILACAK

Önceki ve Sonraki Haberler