1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Energon Türkiye’de lityum-iyon akü üretecek

Energon Türkiye’de lityum-iyon akü üretecek

Rus enerji şirketi Energon, Türkiye pazarına giriş yaptı. Şirket, inovatif çözümleri ile Türkiye’de lityum-iyon aküler üretecek.

Energon Türkiye’de lityum-iyon akü üretecek

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Energon, Türkiye pazarına giriş yaptı. Şirket, inovatif çözümleri ile Türkiye’de lityum-iyon aküler üretecek.

Rusya merkezli endüstriyel akü ve yenilenebilir enerji sistemleri üreticisi ve ihracatçısı Energon, Türkiye pazarına giriş yaptı. Şirket, inovatif çözümleri ile Türkiye’de lityum-iyon aküler üretecek.

Geçtiğimiz yıl Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerindeki operasyonlarının merkezi olarak Türkiye'yi belirleyen Energon, Sahra Altı bölgesindeki operasyonları için ise Güney Afrika’yı tercih etti.

“2022’DE ÜRETİM İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLADIK”

Energon Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Andrey Shukevich, 2022 yılında Türkiye’de üretim için hazırlıklara başladıklarını belirterek, “Gelecekte endüstride önemli bir yere geleceğine inandığımız lityum-iyon serisi akülerin Türkiye’de üretiminin çok önemli bir değer olacağını düşünüyoruz. Türkiye’de üretilen aküler; Afrika, Asya ve Doğu Avrupa pazarlarında boy gösterecek ve Türkiye ekonomisine değer kazandıracak. Pandemi şartlarında yakın tedarikin önemi arttı. Uzun teslimat periyotlarında ve navlun fiyatlarında ciddi artışlar oldu. Bu gibi faktörler, Türkiye’de üretim kararı almamızda etkili oldu” açıklamasında bulundu.

Energon Türkiye Ülke Müdürü Can Yaşar ise, bugüne kadar Türkiye’de 170 binden fazla aküyü son kullanıcılar ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler