1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Enerjeo, Manisa'da yüz adet jeotermal kuyu açacak

Enerjeo, Manisa'da yüz adet jeotermal kuyu açacak

Enerji Günlüğü - Enerjeo Gediz Enerji, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 100 adet sondaj ile jeotermal kaynağı çıkartarak, termal tedavi amacıyla kullanmayı...

Enerjeo, Manisa'da yüz adet jeotermal kuyu açacak
Enerji Günlüğü - Enerjeo Gediz Enerji, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 100 adet sondaj ile jeotermal kaynağı çıkartarak, termal tedavi amacıyla kullanmayı planlıyor. 
 
Enerjeo Gediz Enerji Üretim A.Ş., Manisa'nın Turgutlu İlçesine bağlı Urganlı Mahallesinde 2016/07 numaralı Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsat sahası içerisinde 82 adet üretim kuyusu, 18 adet reenjeksiyon kuyusu olmak üzere toplam 100 ayrı sondaj ile jeotermal kaynak çıkartmayı ve çıkartacağı jeotermal kaynağı termal tedavi olarak kullanacağı balneoterapi tedavi tesisi kurmayı planlıyor.
 
Toplam bedeli 9.700.000 TL olarak planlanan proje kapsamında, en fazla 1800±200 metre derinliğine kadar sondaj yapılacak. Proje kapsamında yüzeyden yeraltına doğru sondaj makinesi ile kuyular açılacak.
 
Maksimum 19 MW‘lık kurulu güce sahip olacak balneoterapi tedavi tesisi ise, 35-45C sıcaklıkta akışkana sahip, maksimum 30 odalı olarak kurulacak.
Önceki ve Sonraki Haberler