1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji bakanı Dönmez’den elektrikte yeni indirim sinyali

Enerji bakanı Dönmez’den elektrikte yeni indirim sinyali

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, fiyatlardaki düşüşün sürmesi halinde Mart ayı içerisinde elektrik fiyatlarında bir indirim olabileceğini açıkladı.

Enerji bakanı Dönmez’den elektrikte yeni indirim sinyali

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, serbest piyasadan elektrik alan sanayici ve büyük tüketicilere %15’lere varan oranda indirim yapıldığını belirterek, Mart ayında yeni bir indirim daha yapılabileceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerjide Türkiye Yüzyılı Zirvesi’nde yaptığı değerlendirmede, elektrikte Mart ayı içinde yeni bir indirim daha olabileceğini açıkladı. Dönmez yaptığı açıklamada, geçen hafta doğal gaza sanayide %13 ile %16 arasında bir indirim yapıldığını kaydederek, “2022 yılı Kasım ayından bu yana sanayinin kullandığı doğal gazda toplam %24 ila %38 oranında bir indirim gerçekleşmiş oldu. Bu durumun önce üretim maliyetlerinde en nihayetinde de enflasyonda bir düşüşe yol açmasını bekliyoruz” dedi. 

Bir diğer indirim de elektrikten geldiğini ifade eden Dönmez, “Serbest piyasadan elektrik alan büyük sanayi kuruluşlarımız ve diğer büyük tüketicilerimiz maliyetlerinde %15’lere varan oranda bir düşüşten yararlanmış olacaklar. Fiyatlardaki düşüş seyrederse Mart ayı içerisinde bir indirim olabilir” dedi.

“GAZ TİCARET MERKEZİ” KONFERANSI ŞUBATTA 

Türkiye’nin gaz ticaretinde merkez olmasıyla ilgili açıklamalar da yapan Bakan Dönmez, 14-15 Şubat tarihleri arasında doğalgaz ihracatçılarıyla ithalatçılarını bir araya getirecek bir konferans düzenleneceğini söyledi. Bakan Dönmez, “Ortadoğu, Akdeniz, Hazar Denizi havzası ve Orta Asyalı tedarikçilerle Avrupalı tüketiciler bu konferansta buluşup, görüş alışverişinde bulunacaklar” dedi. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler