1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Enerji Bakanı rüzgar YEKA için tarih verdi

Enerji Bakanı rüzgar YEKA için tarih verdi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 1,000 MW'lık rüzgar yenilenebilir enerji kaynakları alanı (YEKA) ihalesinin yaz bitmeden...

Enerji Bakanı rüzgar YEKA için tarih verdi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 1,000 MW'lık rüzgar yenilenebilir enerji kaynakları alanı (YEKA) ihalesinin yaz bitmeden yapılacağını söyledi. 

Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını sonlandırmak için uzun dönemli, “Milli Enerji ve Maden Politikası”nı tanıtan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, güneş YEKA’nın ardından açılacak olan rüzgar YEKA ihalesi için şartnamenin iki hafta içinde tamamlanacağını ve ihalenin de yaz bitmeden yapılacağını açıkladı. 

Albayrak, “Dünyadaki birçok büyük rüzgar üreticisi firmalarla görüştük. Bu yaz bitmeden YEKA uygulamasını rüzgarda da hayata geçireceğiz. Yaklaşık 8 bin kalem kırılımı olan rüzgar türbini teknolojisinde muazzam bir yerlileştirmenin önünü açacağız. Bu şekilde sadece maliyet düşmeyecek, iç talebin yanı sıra bölgedeki rüzgar ve güneş potansiyelini de harekete geçirecek bir stratejinin önünü açacağız. Nükleer teknolojide de Türkiye, bölgesel ve küresel olarak bir üst lige çıkarak bu altyapıya kavuşacak.” dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) iki hafta önce yayımladığı kararla, bu yıl Nisan’da alınması planlanan rüzgar enerjisine dayalı ön lisans başvurularını bir yıl ertelemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler