1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji Bakanı tüm merkez teşkilatının disiplin amiri olacak

Enerji Bakanı tüm merkez teşkilatının disiplin amiri olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, bundan böyle yurt dışı teşkilatı dışındaki Bakanlığa bağlı bütün birimlerin, üst disiplin amiri olarak sorumlu olacak.

Enerji Bakanı tüm merkez teşkilatının disiplin amiri olacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, bundan böyle yurt dışı teşkilatı dışındaki Bakanlığa bağlı bütün birimlerin, üst disiplin amiri olarak sorumlu olacak. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlük kazandı. Yönetmelik, Bakanlıktaki organizasyon yapılanmasındaki değişikliklere göre yeniden düzenlendi. 

Buna göre daha önce sadece Müsteşarlıklar ve Özel Kalem Müdürlüğü’nün doğrudan üst disiplin amiri olarak sorumlu olan Bakan, bundan böyle merkez teşkilatındaki bütün birimlerin üst disiplin amiri olacak. Böylece Bakanlık Makamı; Özel Kalem Müdürlüğü; Teftiş Kurulu Başkanlığı; Genel Müdürlükler; Strateji Geliştirme Başkanlığı; İç Denetim Birimi Başkanlığı; Müstakil Daire Başkanlıkları ve Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nde görevli bütün personelin üst disiplin amiri Bakan olacak. 

Yurt dışı teşkilatında ise Bakan Yardımcılarına bağlı olarak sorumluluk alacak olan misyon şefleri disiplin amirleri olacaklar. 

Yeni Yönetmelik, 7 Temmuz 2012 tarihinde yayımlanarak yürürlük kazanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği’ni de yürürlükten kaldırdı. 

Önceki ve Sonraki Haberler