1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji Bakanı Yıldız, sayaç parası için denetim başlattı

Enerji Bakanı Yıldız, sayaç parası için denetim başlattı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul'da elektrik faturalarının yüksek geldiği iddialarına ilişkin, Türkiye'nin...

Enerji Bakanı Yıldız, sayaç parası için denetim başlattı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul'da elektrik faturalarının yüksek geldiği iddialarına ilişkin, Türkiye'nin tamamında veya bir bölgesinde elektrik fiyatlarına zam gelmesi diye bir şeyin kesinlikle söz konusu olmadığını bildirdi.

“SÖZ KONUSU OLAY RAMAZAN BAYRAMINDAKİ FATURALAMA SÜRECİNDEN”

Bakan Yıldız, söz konusu olayın, yalnızca Ramazan Bayramı'na denk gelen kısımdaki faturalama süresiyle alakalı bir husus olduğunu belirterek, "Temmuz ayında 27 gün, Ağustos ayında 21 gün ve eylül ayında da 38 günlük faturalama dönemi olmuştur. Bunu bir zam olarak yansıtanlar, yanlış bir teşhis koymuşlardır, böyle bir şey söz konusu değildir. Türkiye'de elektrik fiyatlarının zamlanması, fiyatlarla alakalı tasarrufların kendisine has bir mekanizması vardır ve 3 ayda bir değerlendirilmektedir. Şu anda böyle bir şey de söz konusu değildir" diye konuştu.

"ELEKTRİĞİ YÜZDE 20’LERE VARAN İNDİRİMLE ALAN SANAYİCİLER VAR"

Bugünlerde, yapılan ikili veya özel anlaşmalarla beraber, şu anda tarifelerinden yüzde 18, 20 civarında elektriği daha indirimli alan sanayicilerin olduğunu kaydeden Bakan Yıldız, serbest tüketicilerin sayısı arttıkça, bunlarla ilgili yapılan çalışmaları, işbirliklerinin daha da artacağını ifade etti. Yıldız, "Şu anda her türlü ham petrol ve doğal gaz fiyatlarının maliyetlerinde artışlar olmasına rağmen, yerli kaynaklarımızla yürüttüğümüz bu dengeleme işlemlerinden dolayı vatandaşımızın, sanayicimizin, tüccarımızın lehine yorumluyoruz. O yüzden böyle bir zam söz konusu değildir" dedi.

SAYAÇ ŞİKAYETLERİNE İNCELEME BAŞLATILDI

Bazı abonelerin sayaçları yenilenmediği halde yeni sayaç takılmış gibi bir ücretlendirmenin olduğu iddialarına ilişkin de Bakan Yıldız, gerek işletmecilik anlayışından gerekse de donanımdan kaynaklanan bir arıza varsa, özel sektörün elbette buna müdahale edeceğini söyledi. Kamunun ise denetim görevini sürdürdüğünü vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

"Eğer bir sayacın değiştirilmeden parasının alınması söz konusuysa, mutlaka denetimdeki arkadaşlar bunu değerlendireceklerdir. Ben, gelen şikayetler üzerine bir inceleme de başlattım. Bu konuda hiçbir şirket fevri, subjektif, keyfi bir yaklaşım içinde bulunamaz. Tüm vatandaşlarımızın abonelik hakları bizim güvencemiz altındadır. Bu manada herhangi bir sıkıntı yaşanmaz."

Önceki ve Sonraki Haberler