1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Enerji Bakanlığı 25 kişiyi KPSS puanıyla işe alacak

Enerji Bakanlığı 25 kişiyi KPSS puanıyla işe alacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 25 kişiyi sözleşmeli personel olarak işe alacak.

Enerji Bakanlığı 25 kişiyi KPSS puanıyla işe alacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 25 kişiyi sözleşmeli personel olarak işe alacak. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, tam zamanlı istihdam etmek üzere 25 kişiyi Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanıyla; sözleşmeli personel olarak işe alacak. Başvuracak adaylar, 2022 yılı KPSS B Grubu puanına göre sıralanacaklar. 

Bakanlıkta açık bulunan 25 kadronun dağılımı ve her kadro için gereken özel şartlar aşağıdaki gibi bildirildi. 

Destek Personeli (Temizlik) olarak işe alınacak 10 kişinin erkek olması gerekiyor. Bu adayların ayrıca KPSS P94 puan türünden en az 60 almış olmaları; 30 yaşından gün almamış olmaları ve lise mezunu olmaları gerekiyor. 

Yine Destek Personeli (Temizlik) olarak işe alınacak 6 kişinin ise kadın olması gerekiyor. Bu adayların da ayrıca KPSS P94 puan türünden en az 60 almış olmaları; 30 yaşından gün almamış olmaları ve lise mezunu olmaları gerekiyor.

İnşaat Teknisyeni olarak işe alınacak olan 2 erkek personelin de KPSS P94 puan türünden en az 60 almış olmaları; 30 yaşından gün almamış olmaları ve Meslek Liseleri veya Teknik Liseler ile dengi okulların Yapı Yüzey Kaplama, Yapı Yüzey Kaplama ve Yalıtım, Yapı İç Mekân Dekorasyonu, Yapı Dekorasyonu, Betonarme Yapı Sistemleri, Beton-Çimento ve Zemin Teknolojisi dallarının birinden mezun olmaları gerekiyor.

Bir erkek aday da Mobilya Teknisyeni olarak alınacak. Bu kadro için de KPSS P94 puan türünden en az 60 almış olmak; 30 yaşından gün almamış olmak ve meslek liseleri veya teknik liseler ile dengi okulların Ahşap Doğrama Teknolojisi, Ahşap Doğrama ve Kaplama, İç Mekan ve Mobilya Teknolojisi, Mobilya İmalatı, Mobilya İskeleti ve Döşemesi dallarının birinden mezun olmak gerekiyor. 

4 kişilik Büro Personeli kadrosu için cinsiyet kısıtlaması bulunmuyor. Bu kadrolara başvuracak olanların KPSS P3 puan türünden en az 70 almış olmaları; 30 yaşından gün almamış olmaları ve Yükseköğretim kurumlarının İktisat, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri veya İnsan Kaynakları Yönetimi lisans programlarının birinden mezun olmaları gerekiyor. 

Erkek veya kadın bir kişi daha büro personeli olarak işe alınacak. Bu kadroya başvuracak adayların yükseköğretim kurumlarının Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans programlarının birinden mezun olmaları; KPSS P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları ve 30 yaşından gün almamış olmaları gerekiyor. 

Cinsiyet farkı aranmaksızın bir büro personeli de Yükseköğretim kurumlarının Bilgi ve Belge Yönetimi, Kütüphanecilik, Arşivcilik, Dokümantasyon ve Enformasyon lisans programlarının birinden mezun olanlar arasından seçilerek işe alınacak. Bu kadro için yarışacak adayların da KPSS P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları ve 30 yaşından gün almamış olmaları gerekiyor.

Başvurular e-Devlet üzerinden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının web sitesi üzerinden, Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı sayfasında e-Devlet şifresi ile online olarak yapılacak. Başvuruların yapılabileceği süre 01 Mart 2023 tarihinde saat 09.30’da başlayıp, 15 Mart 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

Önceki ve Sonraki Haberler