1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Enerji Bakanlığı 65 kişiyi KPSS puanıyla işe alacak

Enerji Bakanlığı 65 kişiyi KPSS puanıyla işe alacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 65 kişiyi sözleşmeli personel olarak işe alacak. 

Enerji Bakanlığı 65 kişiyi KPSS puanıyla işe alacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 65 kişiyi sözleşmeli personel olarak işe alacak. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, tam zamanlı istihdam etmek üzere 65 kişiyi Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanıyla; sözleşmeli personel olarak işe alacak. Başvuracak adaylar, 2020 yılı KPSS B Grubu puanına göre sıralanacaklar. 

Bakanlıkta açık bulunan 65 kadronun dağılımı ve her kadro için gereken özel şartlar aşağıdaki gibi bildirildi. 

Koruma ve Güvenlik Görevlisi olarak işe alınacak 10 kişinin erkek olması gerekiyor. Bu adayların ayrıca KPSS P93 puan türünden en az 70 almış olmaları; silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmaları; 30 yaşından gün almamış olmaları; fizik yapısı itibarıyla gerekli şartları karşılıyor olmaları ve bir önlisans programını tamamlamış olmaları gerekiyor. 

Destek Personeli (Temizlik) olarak işe alınacak 12 kişinin erkek olması gerekiyor. Bu adayların ayrıca KPSS P94 puan türünden en az 70 almış olmaları; 30 yaşından gün almamış olmaları ve lise mezunu olmaları gerekiyor. 

Yine Destek Personeli (Temizlik) olarak işe alınacak 8 kişinin ise kadın olması gerekiyor. Bu adayların da ayrıca KPSS P94 puan türünden en az 70 almış olmaları; 30 yaşından gün almamış olmaları ve lise mezunu olmaları gerekiyor.

Destek Personeli (Şoför) olarak işe alınacak 5 kişinin erkek olması gerekiyor. Bu adayların ayrıca KPSS P93 puan türünden en az 70 almış olmaları; 35 yaşından gün almamış olmaları; E sınıfı ya da yeni tip D sınıfı sürücü belgesi ile psikoteknik belgesine sahip olmaları ve Otobüs kaptanlığı, Otobüs Şoförlüğü veya Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri önlisans programlarının birinden mezun olmaları gerekiyor.

Destek Personeli (Şoför) olarak işe alınacak diğer 5 kişinin de erkek olması gerekiyor. Bu adayların ayrıca KPSS P94 puan türünden en az 70 almış olmaları; 35 yaşından gün almamış olmaları; E sınıfı ya da yeni tip D sınıfı sürücü belgesi ile psikoteknik belgesine sahip olmaları ve lise mezunu olmaları gerekiyor.

Elektrik Teknisyeni olarak da bir erkek personel işe alınacak. Bu kadroya başvuracak adayların KPSS P94 puan türünden en az 70 almış olmaları; 30 yaşından gün almamış olmaları ve Meslek Liseleri, Anadolu Meslek Liseleri, Teknik Liseler ve Anadolu Teknik Liselerinin Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanının Elektrik Tesisatları ve Pano Montörü dalından mezun olmaları gerekiyor. 

İnşaat Teknisyeni olarak yine bir erkek personel işe alınacak. Bu kadroya başvuracak adayların da KPSS P94 puan türünden en az 70 almış olmaları; 30 yaşından gün almamış olmaları ve Meslek Liseleri, Anadolu Meslek Liseleri, Teknik Liseler ve Anadolu Teknik Liselerinin Meslek Liselerinin İnşaat Teknolojisi Alanının Yapı Yüzey Kaplama, Yapı Yüzey Kaplama ve Yalıtım dallarından mezun olmaları gerekiyor.

Bakanlık 2 erkek Mobilya Teknisyeni de alacak. Bu kadrolar için de KPSS P94 puan türünden en az 70 almış olmak; 30 yaşından gün almamış olmak ve Meslek Liseleri, Anadolu Meslek Liseleri, Teknik Liseler ve Anadolu Teknik Liselerinin Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanının Ahşap Doğrama Teknolojisi dalından mezun olmak gerekiyor. 

Sıhhi Tesisat Teknisyeni olarak alınacak bir kişinin de erkek olması gerekiyor. Bu adayların da KPSS P94 puan türünden en az 70 almış olmaları; 30 yaşından gün almamış olmaları ve Meslek Liseleri, Anadolu Meslek Liseleri, Teknik Liseler ve Anadolu Teknik Liselerinin Meslek Liselerinin Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanının Yapı Tesisat Sistemleri dalından mezun olmaları gerekiyor. 

12 kişilik Büro Personeli kadrosu için cinsiyet kısıtlaması bulunmuyor. Bu kadrolara başvuracak olanların KPSS P3 puan türünden en az 70 almış olmaları; 30 yaşından gün almamış olmaları ve Yükseköğretim kurumlarının İktisat, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler veya İnsan Kaynakları Yönetimi lisans programlarının birinden mezun olmaları gerekiyor. 

Büro Personeli olarak işe girecek olan diğer 8 kişi için de cinsiyet kısıtı olmayacak. Bu kadrolar için KPSS P93 puan türünden en az 70 almış olmak; 30 yaşından gün almamış olmak ve İnsan Kaynakları Yönetimi, İnsan Kaynakları, İşletme Yönetimi, Yerel Yönetimler veya Maliye önlisans programlarının birinden mezun olmak gerekiyor. 

Başvurular e-Devlet üzerinden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının web sitesi üzerinden, Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı sayfasında e-Devlet şifresi ile online olarak yapılacak. Başvuruların yapılabileceği süre 09 Mayıs 2022 tarihinde saat 09.30’da başlayıp, 20 Mayıs 2022 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

Önceki ve Sonraki Haberler