1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji Bakanlığı çocuklara karneyle enerji dergisi dağıtacak

Enerji Bakanlığı çocuklara karneyle enerji dergisi dağıtacak

Enerji Günlüğü - Yarın karnelerini alacak olan ilköğretim 4. ve 5. sınıf öğrencilerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın hazırladığı enerji...

Enerji Bakanlığı çocuklara karneyle enerji dergisi dağıtacak

Enerji Günlüğü - Yarın karnelerini alacak olan ilköğretim 4. ve 5. sınıf öğrencilerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın hazırladığı enerji dergileri de dağıtılacak. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, çocukların enerjiyi eğlenerek öğrenmeleri amacıyla 'Ali'nin Enerji Serüveni' adlı bir çizgi roman dergi hazırladı. Ali ve 'Volt' isimli robotunun kömür, yenilenebilir, hidrolik, nükleer gibi enerji kaynaklarına ilişkin yaşadıklarıyla çocuklara, enerji verimliliğinin, tasarrufun önemi anlatılırken, bu bilinci kazandırabilmek için öncelikle enerjinin nasıl elde edildiğini gösteriyor. 

Dergide Newton, Galilei, İbni Sina, Hazerfen Ahmet Çelebi gibi bilim adamları da tanıtılıyor. Öte yandan hazırlanan dergide enerjinin yanı sıra, Ali’nin ablası Mine aracılığıyla da çocuklara basit görevler verilerek, çevre hassasiyeti kazanılması amaçlanıyor. Devam niteliğinde olması planlanan dergilerin de madenler, enerji tasarrufu ve verimliliği alanlarında gelebileceği kaydediliyor. 

Derginin çoğaltımı ve dağıtımı ise elektrik dağıtım şirketleri tarafından yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler