1. HABERLER

  2. MEVZUAT

  3. Enerji Bakanlığı personeline terfide sözlü sınav şartı

Enerji Bakanlığı personeline terfide sözlü sınav şartı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı çalışanlarının görevde yükselme ve ünvan değişikliği için yazılı sınavın yanısıra...

Enerji Bakanlığı personeline terfide sözlü sınav şartı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı çalışanlarının görevde yükselme ve ünvan değişikliği için yazılı sınavın yanısıra sözlü sınav başarısı aranacak. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ‘Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’i bugünkü Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Buna göre, Bakanlık personelinin görevde yükselme ve ünvan değişikliği için yazılı sınavın yanında artık sözlü sınav da yapılacak.

GÖREV YAPMA SÜRESİ 4 YIL DÜŞÜRÜLDÜ

Görevde yükselme sınavı sonucu atanacaklarda aranacak özel şartlarda da değişikliğe gidildi. Değişiklik ile tüm atamalarda en az altı yıl görev yapmış olma şartı iki yıla indirildi. 

SINAV KURULU YAPISINDA DEĞİŞİKLİK

Sınav kurulu, Bakan tarafından biri başkan olmak üzere, en az biri Personel Dairesi Başkanlığı temsilcisi toplam beş üyeden oluşturulacak. Aynı usulle yedek üyeler de belirlenecek. İhtiyaç duyulması halinde Bakanlık dışından kamu görevlileri arasından kurula üye veya üyeler görevlendirilebilecek. Gerek duyulması halinde sözlü sınav için de aynı usulle birden fazla kurul oluşturulabilecek.

DOKTORA YAPMIŞ PERSONELE SINAV MUAFİYETİ

Yine, Yönetmelik kapsamındaki personelden doktora öğrenimini bitirmiş olanlar, unvan değişikliği sınavına katılmaksızın öğrenimle ihraz edilen görevlere atanabilecek.

Diğer personel kanunlarına tabi olanların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlere atanmalarında ihraz ettikleri unvanlar, aynı unvanın olmaması halinde öğrenim durumu ve ihraz ettiği unvanla birlikte atanacağı unvan ve Devlet Personel Başkanlığının olumlu görüşü dikkate alınacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler