1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji Borsası yönetimi belli oldu

Enerji Borsası yönetimi belli oldu

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'nin yönetimi belli oldu. Hasan Hüseyin Savaş, Yönetim Kurulu Başkanı.  Enerji Piyasası...

Enerji Borsası yönetimi belli oldu

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'nin yönetimi belli oldu. Hasan Hüseyin Savaş, Yönetim Kurulu Başkanı.  

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK - Kurul) bugünkü toplantısında EPİAŞ Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerini belirledi.

Alınan karara göre bağımsız üye olarak atanan Hasan Hüseyin Savaş aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yapacak.

TEİAŞ’ı temsilen Abdülkadir Ongun ve Hüseyin Semih Yıldırım, Borsa İstanbul’u temsilen ise Talat Ulussever ve Mustafa Kemal Yılmaz atandı.

EPİAŞ bünyesinde C grubu özel sektör hisselerini ise Yönetim Kurulu üyeleri olarak Mustafa Karahan ve Faruk Bostancı temsil edecek.

Önümüzdeki süreçte, EPİAŞ’a sermayedar olan tüm pay sahiplerinin Ana Sözleşmeyi imzalamasını müteakip, ticaret sicilde tescil işlemleri gerçekleşecek.

Böylece Şirketin kurulması işlemleri tamamlanmış olacak ve lisans almasını müteakip piyasa işletim faaliyetlerine başlayacak.

Enerji Borsası Başkanlığı'nı üstlenen Hasan Hüseyin Savaş, sektörden bir isim. Kendisi, Osmangazi Elektrik Pazarlama AŞ'nin Genel Müdürü. 

Önceki ve Sonraki Haberler