1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Enerji Borsası`na ilk adım kursu

Enerji Borsası`na ilk adım kursu

Enerji Günlüğü - Yeni Elektrik Piyasası Kanunu çerçevesinde kuruluş hazırlıkları süren Enerji Borsası'nda bilinçli işlem yapmak ve bu alanda çalışmak...

Enerji Borsası`na ilk adım kursu

Enerji Günlüğü - Yeni Elektrik Piyasası Kanunu çerçevesinde kuruluş hazırlıkları süren Enerji Borsası'nda bilinçli işlem yapmak ve bu alanda çalışmak isteyenlere yönelik bir eğitim düzenlendi.

Yeni Elektrik Piyasası Kanunu'nun çıkmasından sonra, ikincil mevzuat çalışmaları da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile EPDK tarafından hazırlanarak birer ikişer devreye sokuluyor. Yeni mevzuat çalışmaları, piyasanın liberalleşmesine dönük çalışmalar nedeniyle enerji sektöründe öne çıkan yetişmiş ve konuya hakim insan kaynağı ihtiyacını daha fazla hissettirmeye başladı.

Bu durumu dikkate alan ETRM Enerji Danışmanlık ve Risk Yönetimi AŞ, sektörde faaliyet gösteren şirketlerin yöneticileri ile personelini, ayrıca sektöre yeni girmek ve çalışmak isteyenleri hedefleyen yeni bir seminer programı düzenledi. 22-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek Türkiye Elektrik Piyasası Eğitim programında şu ana başlıklar işlenecek:

- Elektrik Piyasalarının Yapısı ve İşleyişi

- Türkiye Elektrik Piyasası

- Gün Öncesi Piyasası

- Dengeleme Güç Piyasası

- İkili Anlaşmalar Piyasası

- Tezgahüstü Piyasalar

- Teminatlandırma

- Enerji Ekonomisi

- Elektrik Piyasalarında Fiyatın Oluşumu

- Soğuk Sıcak Başlama Maliyetleri ve Verimlilik Eğrileri

- Elektrik Fiyatları

FİYATIN NASIL OLUŞTUĞU ÖNEMLİ

ETRM Enerji Danışmanlık ve Risk Yönetimi AŞ Kurucu Ortağı Candaş Gülez, elektrik piyasası hakkında temel bilgilerin sunulacağı eğitimin, elektrik ticareti hakkında detaylı bilgileri içerdiğini belirterek, "Perakende enerji satışı, enerji ticareti, ikili anlaşmalar piyasası, enerji ithalat ve ihracatı, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB) elektrik kontratları, enerji borsası ve tezgah üstü piyasalar (OTC) hakkında bilgiler verilecek. Bunların dışında elektrik fiyatlarını oluşturan bileşenler ayrıntılarıyla incelenecek" dedi. 

SANAL TİCARETLE UYGULAMALI PİYASA EĞİTİMİ 

Seminerin ikinci gününde uygulamalı eğitim verilecek. Bu çerçevede, ETRM TRADE Türkiye Elektrik Piyasası Simülasyonu gerçekleştirilecek. Candaş Gülez, "Eğitimin ikinci gününde ETRM Trade yazılımı ile katılımcılara Türkiye elektrik piyasalarının tamamı tek bir ekranda simüle edilmiş halde sunulacak. Katılımcılar bu simülasyon sayesinde teorik kavramların gerçek piyasalarda nasıl işlediğini görme imkanı bulacak" diye konuştu. 

ETRM Trade'in, sadece eğitim amacıyla geliştirdikleri ve Türkiye Elektrik Piyasasının tüm piyasa bileşenleriyle simüle edildiği bir yazılım olduğunu vurgulayan Candaş Gülez'in verdiği bilgiye göre katılımcılar, teorik olarak edindikleri bilgileri bu simülasyon üzerinden uygulama ve sanal bir ticaret ortamında bilgilerini pekiştirme imkanı bulacaklar.(ANKA)

Önceki ve Sonraki Haberler