1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji borsasına YPK onayı, kuruluş süreci başladı

Enerji borsasına YPK onayı, kuruluş süreci başladı

Enerji Günlüğü - Enerji borsasının kuruluşu için beklenen Yüksek Planlama Kurulu (YPK) onayı çıktı. Böylece Enerji Piyasaları İşletme AŞ'nin (EPİAŞ)...

Enerji borsasına YPK onayı, kuruluş süreci başladı

Enerji Günlüğü - Enerji borsasının kuruluşu için beklenen Yüksek Planlama Kurulu (YPK) onayı çıktı. Böylece Enerji Piyasaları İşletme AŞ'nin (EPİAŞ) kurulması süreci de başladı.

Yüksek Planlama Kurulu (YPK),Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'nin (EPİAŞ) kurulmasına ilişkin karara onay verdi. Böylece, bugüne kadar taslak ve tasarı düzeyinde yürütülen çalışmalar, EPİAŞ'ın kuruluş sürecinin fiilen başlaması aşamasına geldi. Bu aşamada Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından, ortaklık yapısı ve yönetim modelini de içeren  EPİAŞ şirket sözleşmesini duyuracak.  

EPİAŞ'ın kurulması için belirlenen yasal süre Ekim 2013'te dolmuş, ancak devam eden altyapı tartışmaları nedeniyle gecikmeler yaşanmıştı.

EPİAŞ'ın kuruluşunda oluşturulan 60 milyon eşit paydan TEİAŞ'ın yüzde 30, Borsa İstanbul'un (BIST) yüzde 30 ve piyasa katılımcılarının da yüzde 40 oranıyla temsil edilmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler