1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji çalışanları tam kapanmadan muaf olacak

Enerji çalışanları tam kapanmadan muaf olacak

Salgın tedbirleri kapsamında 17 Mayıs 2021’e kadar sürecek olan tam kapanma döneminde enerji çalışanları kısıtlamalardan muaf olacaklar. 

Enerji çalışanları tam kapanmadan muaf olacak

Enerji Günlüğü - Salgın tedbirleri kapsamında 17 Mayıs 2021’e kadar sürecek olan tam kapanma döneminde enerji çalışanları kısıtlamalardan muaf olacaklar. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgınla mücadele konusunda yeni tedbirlerin görüşüldüğü Kabine Toplantısı'nın ardından; 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçileceğini açıkladı. 

Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağı günlerde, stratejik üretim faaliyeti yürüten işyerleri, faaliyetlerini  kesintisiz olarak yürütebilecekler. Enerji sektöründe görev yapan kuruluşlar da istisna kapsamında olduğunu belgelemek ve muafiyet nedeni ve güzergahı ile sınırlı olmak kaydıyla kısıtlamalara tabi tutulmayacaklar.

Bu doğrultuda akaryakıt istasyonları, lastik tamircileri ve buralarda çalışanlar; doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet gösteren büyük tesis ve işletmeler (rafineri ve petrokimya tesisleri ile termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi) ile bu yerlerde çalışanlar; elektrik, su, doğalgaz, gibi kesintiye uğramaması gereken iletim ve altyapı sistemlerinin sürdürülmesi ve arızalarının giderilmesinde görevli olanlar ile servis hizmeti vermek üzere görevde olduklarını belgelemek şartı ile teknik servis çalışanları kısıtlamadan muaf olacaklar. 

Önceki ve Sonraki Haberler