1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji Çocuk projesi tanıtıldı

Enerji Çocuk projesi tanıtıldı

Enerji Günlüğü – ‘Enerji Çocuk Projesi’ ile 7-14 yaş grubundaki yaklaşık 11 milyon çocuk enerji verimliliği konusunda bilinçlendirilecek.Enerji...

Enerji Çocuk projesi tanıtıldı

Enerji Günlüğü – ‘Enerji Çocuk Projesi’ ile 7-14 yaş grubundaki yaklaşık 11 milyon çocuk enerji verimliliği konusunda bilinçlendirilecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji Verimliliği Derneği tarafından gerçekleştirilen'Enerji Çocuk Projesi'nin tanıtım toplantısı Ankara Dikmen İl Genel Meclisi İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Çocukların enerji kullanımı ve tüketimi konusunda bilinçlendirilmesi ve ülke ekonomisine katkıda bulunmasını hedefleyen Proje kapsamında tıpkı Enerji Hanım projesinde olduğu gibi, ‘Naz’ adı verilen‘Enerji Çocuk' ile bilinçlendirme çalışmaları yürütülecek. Bu karakter tüm okullarda dağıtılan broşürlerde yer alacak ve enerji verimliliği konusunda gerekli uyarılar bu broşürlerle yapılacak.

Ayrıca öğretmenler tarafından seçilen çocuklara enerji verimliliği eğitimleri verilecek ve bu eğitimleri alan çocukların da bir sertifika ile 'Enerji Çocuk' olarak seçilmesi ve okullarındaki öğrencilere enerji verimliliği konusunda liderlik yapmaları sağlanacak. Yani her okulda bir sürü Enerji Çocuk olacak. Her okulda Enerji Verimliliği Kulübü kurulacak ve bu kulüplerin hazırlayacağı yıllık faaliyet planına göre yıl boyunca okullarda çeşitli aktivitelerde bulunulması sağlanacak. Bu kulüplerde yıl boyu enerji verimliliği adına farklı etkinliklerin düzenlenmesi ve her öğrencinin konuyla ilgili farkındalık yaratması sağlanacak.

Yine bu proje kapsamında önümüzdeki yıl enerji verimliliğini anlatan bir çadır bütün illeri gezecek, enerji verimliliği proje ve öykü yarışmaları yapılacak, enerji müzesi kurulacak.

Toplantıda konuşan Enerji Verimliliği Derneği Başkanı İbrahim Çağlar, bu proje sayesinde Türkiye'nin bütçesine katkı sağlanacağını belirterek, "Sizlerin enerji verimliliği konusunda bilinçlenmenizi istiyoruz. En küçük ayrıntı gibi gözüken şeyler, televizyonu kapatmak gibi, ülkemize nasıl katkı sağlayacağını hepimiz biliyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler