1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Enerji devleri e-doğal gaz için koalisyon kurdu

Enerji devleri e-doğal gaz için koalisyon kurdu

TotalEnergies, yeşil hidrojen ve CO2'den elde edilen sentetik bir yakıt olan e-doğal gazın (e-NG) üretimini ve kullanımını desteklemek için yedi şirketle birlikte uluslararası bir koalisyon kurdu.

Enerji devleri e-doğal gaz için koalisyon kurdu

Enerji Günlüğü - TotalEnergies, Engie, Mitsubishi Corporation, Osaka Gas, Sempra Infrastructure, TES, Tokyo Gas ve Toho Gas şirketleri e-doğal gaz (e-NG) gelişimini güvenilir, uygun maliyetli ve sürdürülebilir bir şekilde desteklemek için işbirliği yapacak.

Bir grup büyük enerji şirketi, yenilenebilir hidrojen ve karbondioksitten (CO2) üretilen sentetik bir doğal gaz olan e-doğal gazın (elektrikli doğal gaz) üretimini ve kullanımını destekleyen uluslararası bir koalisyon oluşturmak için güçlerini birleştirdi. 

TotalEnergies, Engie, Mitsubishi Corporation, Osaka Gas, Sempra Infrastructure, TES, Tokyo Gas ve Toho Gas, tarafından kurulan ‘e-NG Koalisyonu, e-doğal gaz gelişimini güvenilir, uygun maliyetli ve sürdürülebilir bir şekilde desteklemeyi amaçlıyor. Koalisyon ayrıca, e-doğal gaz kullanımını teşvik etmeyi ve küresel bir pazarın ortaya çıkmasını desteklemeyi, politika yapıcıların yeterli desteğini ve geçerli düzenleme ve standartların uyumlaştırılmasını teşvik etmeyi ve değer zincirinin tamamı boyunca çeşitli paydaşlar arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. 

KARBONDAN ARINDIRMADA ÖZELLİKLE İLGİ ÇEKİCİ BİR YAKIT

E-doğal gaz, hidrojenin CO₂ ile tepkimeye girmesiyle üretiliyor ve mevcut altyapı kullanılarak doğal gaz gibi taşınabiliyor, sıvılaştırılabiliyor ve satılabiliyor. 

Yapılan açıklamada, bu enerji kaynağının son müşteriler tarafından tesislerine herhangi bir uyarlama yapılmadan kullanılabilme avantajı nedeniyle karbondan arındırma çalışmalarının özellikle ilgi çekici bir sentetik yakıt olduğuna dikkat çekildi.

TOTALENERGİES’İN UZMANLIĞINDAN YARARLANILACAK

TotalEnergies şu anda Tree Energy Solutions (TES) ile birlikte 2030 yılına kadar ABD'de yılda 100.000 ila 200.000 ton e-doğal gaz üretmek için 'Live Oak e-NG' projesi üzerinde çalışıyor. e-NG Koalisyonu, TotalEnergies'in proje aracılığıyla edindiği uzmanlığın yanı sıra yenilenebilir enerji üretimi, büyük ölçekli proje yönetimi, gaz sıvılaştırma ve yeşil hidrojen proje geliştirme konusundaki uzmanlığından da faydalanacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler