1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Enerji devleri İstanbul`da buluşuyor

Enerji devleri İstanbul`da buluşuyor

Enerji Günlüğü - Amerikan Petrol Jeologları Derneği,"ICE-International Conference and Exhibition 2014" için İstanbul'u seçti. Amerikan Petrol Jeologları...

Enerji devleri İstanbul`da buluşuyor

Enerji Günlüğü - Amerikan Petrol Jeologları Derneği,"ICE-International Conference and Exhibition 2014" için İstanbul'u seçti. 

Amerikan Petrol Jeologları Derneği (AAPG-American Association of Petroleum Geologists) tarafından her yıl düzenlenen Dünya’nın en önemli uluslararası petrol ve enerji konferansı kabul edilen “ICE-International Conference and Exhibition” toplantısının 6.’sı 2014 yılında Türkiye’de düzenlenecek. AAPG, Konferans Genel Başkanlığı’na da (Conference General Chair) Kadir Has Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Volkan Ş. Ediger’i seçti.

AAPG yönetim kurulu,“ICE-International Conference and Exhibition 2014” için yapılan önerileri değerlendirerek konferansın 14-17 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul’da yapılmasını ve Genel Başkanlığı’nın da Kadir Has Üniversitesi öğretim üyesi  Prof. Dr. Volkan Ş. Ediger tarafından yürütülmesini kararlaştırdı. Ediger, kendisinin de 36 yıldır üyesi olduğu Türkiye Petrol Jeologları Derneği tarafından önerilmişti. Kurulduğu 1917 yılından bu yana hızla büyüyen ve bugün 35.000 üyesi ile Dünyanın en güçlüsivil toplum kuruluşlarından biri olan AAPG,AAPG 2014 ICE başlıklı bu önemli uluslararası konferansı, 2005’ten beri düzenliyor.

70 ÜLKEDEN 2000’NİN ÜZERİNDE KATILIMCI

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinin sahipleri ve üst düzey yöneticileri ile devlet görevlilierinin ağırlandığı uluslararası petrol platform niteliği taşıyan konferansa 70 ülkeden yaklaşık 2000 kişinin katılımı ve 300’e yakın sunum yapılması bekleniyor. Üç gün süren konferans bu yıl ise Kolombiya’nın Cartagena kentinde yapılacak. Ediger, konu hakkında yaptığı açıklamada, bu konferansın Türkiye’de uluslar arası nitelikte enerji alanında düzenlenen en büyük organizasyon olduğunu belirterek, “Günümüz petrol endüstrisinin dünyanın en büyük şirketlerinden oluştuğu dikkate alındığında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan konferansın ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Forbes Global 500’e göre, 2012’deki ciroları esas alınarak yapılan sıralamada dünyanın en büyük on şirketinin üçüncü sıradaki Amerikan perakendecisi Wal-Mart ve onuncu sıradaki Japon Toyoto Motor hariç sekiz tanesi enerji şirketi olup bunun yedi tanesi de petrol şirketidir” dedi.

İstanbul’da düzenlenecek olan ICE’ın hazırlıklarının, Kadir Has Üniversitesi’nin de katkı vereceği 60 kişilik bir komite kurularak, AAPG’nin Avrupa ve Ortadoğu Bölge Teşkilatları’nın ortak çalışması ile Türkiye Petrol Jeologları Derneği (TPJD) tarafından yürütüleceğini belirten Ediger, “Bu organizasyonun ülkemize kazandırılmasında TPJD’nin son yıllarda uluslararası düzeyde düzenlediği başarılı organizasyonların rolü büyüktür” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler